Търся подобен скрипт?

Ако е за лотария си правиш един селект рандом с лимит 1 примерно и си извеждаш резултата от базата :)
 
Знам на теория как ще стане, но не знам как ще го напиша.. :D
 
farzy каза:
Знам на теория как ще стане, но не знам как ще го напиша.. :D
PHP:
//връзка с базата си поставяш
$query = mysql_query("SELECT * FROM tablica ORDER BY id RAND() LIMIT 1") or die(mysql_error());
while($info = mysql_fetch_array($query))
{
$user = $info['user'];
$id = $info['id'];
echo"Днешния победител е $user с ИД: $id";
}
 
даже while не ти трябва, тъй като вадиш 1 запис само

PHP:
//връзка с базата си поставяш
$query = mysql_query("SELECT * FROM tablica ORDER BY id RAND() LIMIT 1") or die(mysql_error());
$info = mysql_fetch_array($query);
$user = $info['user'];
$id = $info['id'];
echo"Днешния победител е $user с ИД: $id";
 
IzKuFeLiQqQqQ каза:
даже while не ти трябва, тъй като вадиш 1 запис само

PHP:
//връзка с базата си поставяш
$query = mysql_query("SELECT * FROM tablica ORDER BY id RAND() LIMIT 1") or die(mysql_error());
$info = mysql_fetch_array($query);
$user = $info['user'];
$id = $info['id'];
echo"Днешния победител е $user с ИД: $id";

Така е, но в случая съм му подал while защото може да даде друг брой на лимита и ще му е нужен, а и не бави кода осезаемо :)
 
Така, стана ми ясно, но как примерно ще направя празниците и даже да може някой потребител да участва в тях?
 
Това е отделна табличка в която имаш колона ID - номер, PRAZNIK - името на празника - DATA - на празника !

Записваш си в базата празниците които искаш с датата по определен начин примерно $datenow = date('Y-m-d'); - за датата в деня в който си примерно днес е 2012-07-06, а в базата си записал датата на празника така 2012-12-25 (Коледа). Правиш сравнение с моментната дата и датата на празника и ако са равни (еднакви), на датата на празника ще изтеглиш рандом късметлия :)
 

Горе