Уеб сайта да се вижда еднакво от всички браузери?

ivo-goranov

Registered
Здравейте. Правя си съвсем нормален и без база данни уеб сайт, тип блог, портфолио. Обаче срещам трудност да направя менюто да се вижда както трябва в може би най-масовия браузер Chrome. Ползвам 3 браузера и само на споменатия се вижда не както трябва менюто. Прилагам и снимки, не знам къде съм сбъркал.. На първата снимка се вижда добре.Уеб заснемане_5-4-2022_215228_.jpeg

Но на втората снимка менюто ... Със стрелката съм посочил лентата, която не би трябвало да е там :(

25257465-a080e5f2df816cf3859ef1563b57685f.png

Добави му overflow-y:hidden на страничното меню. Също така прегледай bootstrap, трябва ти, ако искаш да ти е мобилен сайта. Ако си без фрейм, трябват ти media queries.. Прочети за тях.

Ако ползваш някой Css framework, ще е добре да знаем кой....

Това само ще премахне скрола, няма да му оправи проблема с половината скрита икона на последния елемент от менюто.

До автора - не сме гадатели. Във форум за програмисти се пита с код, а не снимки.

Това само ще премахне скрола, няма да му оправи проблема с половината скрита икона на последния елемент от менюто.

До автора - не сме гадатели. Във форум за програмисти се пита с код, а не снимки.

Малко ако се намали margin/padding между елементите в менюто.. Или ако се направи аватара да е кръгче.

Има специални правила за всеки браузър, но до там лично аз бих стигнал при наистина много сериозен бъг. Според мен има някъде зададен hight, но само гадая. Кой е шаблона, който ползваш, ако го има някъде в мрежата да го погледна.

Последно редактирано:
Малко ако се намали margin/padding между елементите в менюто.. Или ако се направи аватара да е кръгче.
Това също е решение, що трябва да гледа пак за всяка резолюция дали се е справил и го е нагласил, колкото до аватара, направо да му даде радиуса да е 50%, за кръг.

Това също е решение, що трябва да гледа пак за всяка резолюция дали се е справил и го е нагласил, колкото до аватара, направо да му даде радиуса да е 50%, за кръг.

Даа.. Доста гадно е с това яйце :D И това съобщение "При необходимост от ремонт" може да се изведе на друго място.. Дори е хубаво при него да има телефон..

Даа.. Доста гадно е с това яйце :D И това съобщение "При необходимост от ремонт" може да се изведе на друго място.. Дори е хубаво при него да има телефон..
Аз лично бих помислил върху смяна на дизайна.

Back
Горе