Здравейте, PHP програмисти или не,
Понеже си работя върху едно проектче, мъча се тука и постоянно излизат проблеми, ще помоля за малко хелп. Значи идеята ми е сайта ми да е с нещо от рода на темплейт, който да се състои от 4 части - лого, лява и дясна, както и някъв край
За целта си направих всяка част да е един файл, като тези файлове ги сложих в папка includes. До тука всичко е шестак. След това забелязах урока :arrow: Интегриране на сайт и phpBB форум. Реших, че за мен това ще е много удобно. Цялата работа в това интегриране е че трябва да се постави в началото на всяка страница следният код, нали?
Проблема идва, когато трябва да се инклудне менюто. То е направено като файл includes/menu.php и в него има следната проверка:
Обаче когато се инклудне в index.php
Не ми показва нищо... Според мен е заради този код, който трябва да стои в началото. Махнах го от menu.php, но тогава проверката не се изпълни.... Сега може ли да ми помогнете като ми дадете евентуални решения на проблема?
Благодаря предварително!
Понеже си работя върху едно проектче, мъча се тука и постоянно излизат проблеми, ще помоля за малко хелп. Значи идеята ми е сайта ми да е с нещо от рода на темплейт, който да се състои от 4 части - лого, лява и дясна, както и някъв край
Код:
<?php
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path ='forum/';
include($phpbb_root_path . 'config.php');
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
?>
Проблема идва, когато трябва да се инклудне менюто. То е направено като файл includes/menu.php и в него има следната проверка:
Код:
<?php
if ($userdata['useractive']==1){
echo('Меню на логнат потребител');
}
if ($userdata['useractive']==0){
echo('Меню на не логнат потребител');
}
?>
Обаче когато се инклудне в index.php
Код:
<?php
include('includes/logo.php');
echo('<table align="center" width="100%" border="0">
<tr>
<td width="20%">');
include('includes/menu.php');
echo('</td>
<td width="80%">Съдържание</td>
</tr>
</table><br>');
include('includes/end.php');
?>
Не ми показва нищо... Според мен е заради този код, който трябва да стои в началото. Махнах го от menu.php, но тогава проверката не се изпълни.... Сега може ли да ми помогнете като ми дадете евентуални решения на проблема?
Благодаря предварително!