Фотографски филтър

Nazi_93

Registered
Здравейте, извинявам се ако темата не е в правилния раздел.
Та въпросът ми е: Как се казва този филтър/мод с който се прави този ефект:
long_exposure_27.jpg

Благодаря предварително!

Това не е филтър. Това е бавен затвор на обектива на фотоапарата. Трябва ти хубаво тяло и хубав обектив чрез който да постигнеш този ефект. Фокуса на апарата с такъв затвор е няколко минути и след това се получават такива линии. Може да се направят на Photoshop, обаче няма да са реалните :).

Hous каза:
Най-вероятно е photoshop :)
ето пример Click

Ами по принцип се фотографира така. А MotionBlur-а е когато фокуса е на друг обект, а не на движещия се. И ако го улови с достатъчно fps той няма да е размазан. Ето ти снимка направена от мой приятел (Stefan Surmabojov):
61527_472327267159_5962127_n.jpg

...и както коментират отдолу: "е това се прави на скорост "В" на фотоапарата :)".

Само да допълня:
- Не е задължително да имаш "хубаво тяло и хубав обектив"
- Не е задължително да имаш "B" скорост

Става всеки фотоапарат с ръчни настройки и скорост на затвора по-бавна от обикновено (lol) - зависи колко дълги искаш да са линиите...

djman каза:
Само да допълня:
- Не е задължително да имаш "хубаво тяло и хубав обектив"
- Не е задължително да имаш "B" скорост

Става всеки фотоапарат с ръчни настройки и скорост на затвора по-бавна от обикновено (lol) - зависи колко дълги искаш да са линиите...

Ми става, но не се прави с Photoshop, сега не казвам че не може да се направи, може ама по принцип се прави с фотоапарат и ако ще снимаш професионално и водиш снимката качествена ти трябват хубаво тяло и обектив и скорост и статив и така :).

Бая играчка си е да се създаде с Фотошоп.

@djman, кажи някоя гадна камерка, даващ възможност за ръчни? :lol:

Battleman каза:
Бая играчка си е да се създаде с Фотошоп.

@djman, кажи някоя гадна камерка, даващ възможност за ръчни? :lol:

Не знам какво означава "гадна камерка" :D Нито разбрах какво Владката има предвид под "хубаво тяло" - огледално рефлексно? Всеки по-advanced сапун има ръчни настройки.

Владка, аз ИЗОБЩО не съм говорил за фотошоп :D Тия снимки наистина се правят с фотоапарат, с фотошоп е много играчка, както каза Батълмен :) За качествени снимки е ясно какво се ползва, но тук се пита ефекта как се постига :P

Back
Горе