Хакери крадат информация за 45.7 млн. кредитни карти

roskata

Registered
Хакери направиха най-голямата кражба на данни в историята, като успяха да откраднат информацията на притежателите на 45.7 млн. кредитни и дебитни карти. Това е станало в края на 2006 година, разкриват от компанията - майка TJX, от чийто над 2500 магазина е открадната информацията. Компанията съобщи за това още през януари, но тогава не даде ясна оценка на това колко от информацията е била достъпна за хакерите. Те са използвали сравнително нова технология, при която са получили достъп до устройството за декодиране на кодиращия софтуер, използван от TJX. Друга технология им е позволила да крадат данни по време на процеса на одобрение, когато информацията се предава към издателя на картата, без да бъдее кодирана. "Нямаме представа кой и как е влязъл. Също така не се знае какви части от базата данни са били достъпни, дали информацията в тях е била напълно кодирана" коментира Дипак Тенеджа, изпълнителен директор на компанията отговаряща за сигурността.

Източник: kaldata.com

Пич, като постваш новини гледай Simona какво е постнала:
http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=7976

Моя съвет е да не даваш новини от калдата, защото симона го прави веднага, преди теб и винаги.

Аз мисля да наблегна само на новини от софтуера... но да не само от kaldata.com, има доста портали, в които се разглежда по-интересен софтуер!

simona засега пуска новините от калдата и хикомм ( мисля че няма други сайтове ) :wink:

П.П. не се надпреварвай с бот :P

EDIT..//

Под "мисля че няма други сайтове" имах в предвид че Симона мисля че не следи други сайтове за новини :wink:

Има има ... :) къде забрави - pcworld.bg
:) Има и други интересни сайтове и портали!

По добре не се състезавай с Симона.Онлайн е 24/7 , като намери нещо няма и минута вече го е пуснала в дадените и раздели.Просто ще си губиш времето.Тя е бот при нея няма умора.

Back
Горе