Хостинг, който не е обвързан със закона...

Pok4

Registered
Здравейте хора,

Не, че ми трябва, но просто ми е интересно.. Къде мога да хостна сайт спокойно без да ме притеснява някой ? Чувал съм, че Исландия предлага такива неща.
https://www.orangewebsite.com/
https://flokinet.is/
https://portal.imprezahost.com/login
https://www.internoc24.host/
(Всички са Исландски, като някои имат сървъри и на други места по-света)

До колкото разбирам трябва да е тип "freedom of speech" или още "офшорка" ? Чел съм, че в Исландия са най-добрите хостинги за тази цел преди време, сега не знам как е...

ПС: Да не е обвързан със закона го разбирам така, че ако изискат информация органите на реда - да не получат нищо (нито имена, адреси, емейли, логове, айпи-та и т.н. на собственика на даден хостинг план/домейн)
 
Еми то където хостват портно стриминг сайтовете. Не е ли подходящо. Те са си на собствени машини, но поне не са в техни дейта цетрове. :)

Иначе незаконни неща има, които се хостват, вижте замундата примерно. Или мегаъплод. Не говорим за тежките случаи. Те са в Dark Web-а. С браузъра Tor и си ти. :) Но там е друга среда. В нашия традиционен уеб малко неща могат да се хостват и да са против закона. Торент тракерите са едните, незаконните или нерегламентираните лекарства, някои химикали за "истинските" фитнес маниаци. Нелегално качени и споделяни в стирм филми и сериали с авторски права, музика, книги, и всичко свързано с авторското право.

Дори знам, че съвсем легално може да си афилиейтър на програма, продаваща семена за марихуана.

Но всичко това е много треперене и не знам дали въобще си заслужава. В повечето случаи не е много оправдано.
 
Това е ясно, да. Аз сега потърсих така:
Anonymous hosting и ми излизат компании, които приемат биткойни и искат само валиден емейл, за да се регистрираш. Имена и адреси - не.
Интересното е, че ми излязоха и тези - https://www.shinjiru.com/offshore-web-hosting/budget-offshore-hosting/
И видях това при тях:
44.png

Явно в България им е изгодно, но как седи въпроса с полицията ?

Смисъл, ако поръчам от тях и имат сървъри в БГ какво ще стане ?
Могат ли ченгелите да вземат инфо от БГ, или няма начин ?

Просто ми е интересно... :)
 
И сега в интерес на истината къде точно се хостват замундата и подобни сайтове. Последно знаех, че бяха на някакви холандски сървъри, които са далече от юрисдикцията на нашата мила държавица и всяка година пишат как се предприемат какви ли не акции за свалянето й и все нищо. Според мен там е бетон. :)
 
Arenabg е тук. Общо взето пичове според мен, който и да е хостинг, който е извън България, ако има проблем първо ще Ви предупреди, преди да Ви снесе информацията на българската полиция. Друг е въпроса ако нарушаваш закона със сайта си в държавата, в която ти се хоства сайта, тогава трябва да се притесняваш.
 
Абе шитава работа е като цяло в Европа да хостнеш нещо, което не е ОК. От тук лесно се кооперират службите и си олетял. Пробвай да хостнеш някой торент тракер в по-билите държави като Германия, Франция, Англия. Знам, че в Холандия е малко по-разпуснато. Сега видях, че и тема даже си е имало:

 
Със Замунда и Арена не е така както беше преди години.. Хостват се много странно, защото всеки път, когато презаредиш страницата, DNS-то / IP-то зад домейна се променя и показва различни държави. Откакто ги хванаха и съдиха (не помня коя година), те си платиха глобата и започнаха да хостват в чужбина.
До колкото знам 2-та сайта са на 2-ма братя , като единия беше и съсобственик на стария Vbox7 преди да го купят NovaTV.

Колкото по темата... интересна и любопитна е.. Аз винаги съм се чудел как се хостват такива сайтове или сайтове със порно съдържание без да бъдат сваляни и пипани. Има си законови вратички, които позволяват това да работи ли? Ще е интересно да научим повече по темата! :)
 
Намерих един

With our servers located in the Netherlands, all of our International clients are guaranteed with Total Data Privacy, Data Security, and a Wide Range of Content Acceptability. All hardware is privately owned and inaccessible other than by the AbeloHost team and datacenter personnel.

Apart from physical security, Dutch law regulation protects the privacy of all stored data in the Netherlands, ensuring our customers of legal security as well.

Те като цяло по-стабилните порно сайто съдържанието не им е пиратско и така имат повече избор къде да се хостват. Примерно може даже да хостваш такъв сайт във Vultr стига ти да имаш правата за видеата.

Потърси за offshore hosting :)
 
Да, за авторските права знам, но няма ли проблем със закона заради нецензурното съдържание? Непълнолетни масово са там, което от такава крехка възраст им уврежда съзнанието и мирогледа за нещата, та би трябвало законово това да не е допустимо. НЕ казвам да ги няма, но да си има някаква законова рамка и по някакъв начин да бъде ограничен достъпа.
Та за идеята ми е .. примерно ти си собственик на такъв сайт.. да речем, че цялото съдържание е със твои авторски права, не трябва ли да те погнат заради нецензурното съдържание? Не знам какви са клаузите и условията за да имаш такъв уебсайт.
Помня на повечето БГ сайтове за MP3 едно време долу в footer-а постоянно слагаха нещо от сорта на: "Съдържанието в уебсайта е споделено и ние не носим отговорност за авторското право .. бла бла.. " та така никой не ги закачаше. Тук пак ли има такива вратички ?
 
Замундата е през Cloudflare-а. Заради правата от доста време се опитват да спрът достъпа до сайтовете но за сега без успех. Самите тракери са на различни машини по цял свят и в България. Да речем че уеб гуитата са няколко в няколко държави и пред тях има нещо като лоад балансър и какво могат да направят освен да намерят рутъра и да го спрът и веднага ще се вдигне друг :)
 
Голяма драма.. те преди 2г изтекоха данните на цяла бг и държавата дори не си призна грешката, а пък Европа (според GDPR) дори не глоби държавата. Законите са пародия. Да не говорим за мълчанието на народа. Никой не му пука, че данните се продават
 
Голяма драма.. те преди 2г изтекоха данните на цяла бг и държавата дори не си призна грешката, а пък Европа (според GDPR) дори не глоби държавата. Законите са пародия. Да не говорим за мълчанието на народа. Никой не му пука, че данните се продават
Ааа, никой не се е впечатлил. То по-страшно е да имаш данни в някои държавни институции. Там си по-рисковано. :)
 

Горе