Ще се повиши ли скоростта на зареждане

smoke

Registered
Здравейте,
ако сложа на всички линкове в сайта примерно там където използвам тагове за вграждане на Js, css , img и тнт.. ако сложа пълен линк от сорта на http://site.com/java.js ?
 
Това е хубаво да го направиш, за да си спестиш много проблеми. Но ако ще го правиш ти препоръчвам да си забиеш името на сайта в конфиг файл и да го викаш, примерно: <?php echo $base_url;?>site.js
Няма да ти вдигне много скороста, но ще бъде добре за сайта ти. За да вдигнеш малко соростта на сайта ти препоръчвам да прехвърлиш статичното съдържание на др домейн или поне субдомейн. Примерно ако сайта ти е site.com, всички картинки, js,css и прочие да ги викаш от static.site.com. Това е защото браузера ще започне да ги вика паралелно и може да се получи леко ускорение на зареждането.
 
http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=117013&highlight=%EA%E5%F8%E8%F0%E0%ED%E5





http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=112004&highlight=%EA%E5%F8%E8%F0%E0%ED%E5
 
най-добре според мен е с метода на директории и субдиректориите src="/...." или "../../" , не съм някакъв спец , но мисля че това трябва да е най-бързия начин
 
stoqnski каза:
най-добре според мен е с метода на директории и субдиректориите src="/...." или "../../" , не съм някакъв спец , но мисля че това трябва да е най-бързия начин
По теория този начин е по-бавен, защото караш сървъра да се чуди къде се намра в момента и да изчислява коя е предходната директория. Както казах, това е само на теория, никой няма да усети забавяне на скоростта ако ползван този метод.

Лично аз винаги изполвам пълни пътища и тях препоръчвам :)
 
Аз лично обичам да работя с пълни пътища, освен когато слагам background в CSS, там вече ползвам релативни пътища.
Иначе, не знам какво ви бърка тази скорост. Дали ще са абсолютни или релативни пътищата, разлика няма да видите.
 

Горе