въпрос за while

stoqnski

Registered
здравейте имам една mysql заявка да брои едни записи ( в $num) и след това имам следното :
PHP:
$i=0; 
while ($i < $num) { 
while($data= mysql_fetch_assoc($result)) {
echo "
<table><tr><td>ID обява</td><td>Име</td><td>Град</td><td>Категория</td></tr>
<tr><td>$data[id]</td><td>$data[ime]</td><td>$data[gradime]</td><td>$data[katime]</td></tr></table>
		";
			}
$i++; 
}

Работи идеално, не дава грешка , но ме притеснява :
Оригинала беше така :
PHP:
$i=0; 
while ($i < $num) { 

$data=mysql_result($result,$i,"data"); 

echo $data."<br>"; 

$i++; 
}

Аз не разбрах за какво ти е да брой записите и да ги изкарва докато ги има?
Не може ли да махнеш просто LIMIT?
:lol:

Христос Воскресе! :)

Няма смисъл от двата while-a. Направи си една проверка if ($num) като $num ти е броя записи. Това ще върне true ако имаш поне един запис и ще влезеш в if-а. А вече вътре си слагаш while-a с mysql_fetch_assoc.

Съвет: използвай ' или " при индексите на масивите. $data['ime'] защото ако ти е включен error_reporting-a на php ще ти изгърми с една камара грешки. Реално без кавички ще търси като константа това ime, а ти нямаш дефинирана такава константа и ще ти върне невалиден индекс.

Предполагам граматически е неправилно , но работи , но до какво може да доведе в дълготраен план ? Според мен щом работи без грешка , върши точно това , което ми трябва , защо да не го използвам ?

Защото това е нашия съвет,ако не ти върши работа защо си пуснал темата?
:)
Иначе единствения минус е ,че леееко тормозиш сървъра нищо повече.Хубаво е да е по-изчистен и по-простичък кода,но като цяло никои няма да се обоснове точно и ясно и да де убеди с нещо много значимо.

Hous каза:
...Защото това е нашия съвет,ако не ти върши работа защо си пуснал темата?
...

Защото понякога "съветите" ви са лоши и необосновани . Няма значение , не искам да влизам в такъв спор .

Back
Горе