въпрос отностно съдържанието на сайта

renegat96

Registered
Търсачките смятат съдържанието в началото на кода за по-важно - така, че разполагайте важната информация в по-горната част на сайта. Но много често при конструирането на сайтовете се използват tables за да се постигне добър външен вид. Това пречи ако искате да разположите по-голямата важна част от съдържанието в началото на страницата. Решението е следното - използвайте CSS2(Cascading Style Sheets Specification 2.0) - с тях ще направите чист код, в приятелски вид за търсачките.
да питам...това истина ли е ?
вярно ли е че търсачкита смятат съдържанието по нагоре в страницата за по-важно ?

Еми ако се вярва на seo-bg е вярно , пък не виждам смисал да не е така :)

По принцип е вярно но поне според мен това е един от факторите с малка тежест за позиционирането в резултатите на Гугъл. Много по-важно е да имаш качествено (уникално) съдържание и линкове от саитове с подобна на твоята тематика

virosh каза:
Еми ако се вярва на seo-bg е вярно , пък не виждам смисал да не е така :)
значи аз си мисля че не е вярно но питам...

бота не действа ли по някакъв алгоритъм който индексира всичко ???

Еми аз няма как да озная , затова приемам това дето пише в тия саитове.

Поредната сложна исория бота уж индексира всичко но текста в началото се води с по-голяма тежест отколкото този в средата такова поне е общото мнение засега

(при нас само гугълбота ни индексираше на 100%, Яхо чакслед като пуснаха последната си модификация да влизат по няколко бота от различни ипта успяха да го постингнат) Лаив и другите все още не са ги догонили

Всъщност кода се разчита последователно и това, което се намира по-нагоре се прочита и изпълнява по-напред. Затова се твърди, че таговете в началото на документа се считат за "по-важни" ;)

Именно затова и сайтовете които са с дясно меню се водят по добри за сео защото бота първо чете контента, но това не пречи на саитовете с меню от ляво да се ранкват добре което говори че тозифактор не е от наизначимите...

Back
Горе