защо става така?

svilkata12

Registered
значи изрязох една картинка и вижте какво стана не би ли трябвало да се получи друго:

option006.gif

Не, бяло ще получава защото режеш картинката и отзад фона е бял... :lol:

как да го направя да не е бяло да мога да го копирам и да го сложа на нов файл

Ми не ползвам фотошопа понеже няма какви картинки да правя :(

Ами оцвети го в някакъв цвят и няма да е бяло :P

ама аз не искам да режа бяло искам да изрежа примерно някакав човек от картинка или нещо друго ама.. вместо човек става бяло

Я дай картината. Искаш да изрежеш човека и да го сложих на нов документ или да изрежеш човека и отзад да има фон?

ми нормално да е бяло тама за фон нямаш нищо апарта снима пред човек само зад него няма образ както при зрението е 6те ти е трудно да го направиш сейно не е рязано иска монтаж тва е трудоемко и изисква сериозни познания

е как тука в тоя сайт видях някой беше отделил едни мацки от фона им и баха на бял фон само те

видях как се прави потърсих в Google и намерих един форум там го пишеше ето:

Filtre>Extract и картинката се отваря в друг прозорец, избира се Edge Hightlighter- в ляво, маркира се smart hightlighting и очератаваш обекта, който искаш да остане, след това използваш "кофичката" да запълниш очертания обект и ОК

хмм нещо не се изрязва цялото някои изразяци стават бледи а трябва да не се виждат въобще ако можете дайте линк към урок за рязане на картнки

ЗНАЧИ ИСКАМ ДА ИЗРЕЖА ОБЕКТА ОТ НЕЯ И ДА МАХНА ФОНА КАК СТАВА??????????

Елементарно.Взимаш си pen tool, после отгоре в хоризонталното поле избираш втория бутон от ляво надясно (май беше), представлява една "писалка" върху едно квадратче.Това ще разкара това гадно бяло (ако не стане опитай другото подобно).След като с pen tool, си оградиш човека по контура, вътре в ограденото цъкаш десен бутон и избираш make selection, така ще се направи селекция около човека.Ако искаш да го оставиш на прозрачен фон, тоест където и да го сложиш в някой сайт, фона да е фона на сайта, просто отиди горе на select>>inverce (незнам дали се пише точно така), и после натискаш del, а ако искаш да го сложиш на фона на някоя снимка или на някакъв цветен фон, просто отваряш снимката (или правиш нов документ оцветен със цвета който искаш) и местиш снимката от единия документ на другия.

Дано съм ти помогнал.

Благодаря ти много KoCeTo :)
Дано и в други проблеми да ми помагаш!

ЕДНА ГОЛЯЯЯЯЯМА 10x ЗА ТЕБ! :?:
БЛАГОДАРЯ ПАК!

Нямаш проблем, ако имаш нещо питай, ще се опитвам да помагам колкото мога със самоуките си познания по шопа.

а има ли начин по лесно да се маркирва мястото където искам да изрежа защото на някои не ги правя както трябва и остават останки по ъглите на изрязаните изображения?

ооооооооо божке.
ако го очертаваш с pentool-a е много ясно че ще се получи такава бяла селекция. тя се получава защото при селектирането се създава маска на слоя където очертаваш. много лесно можеш да я махнеш-кликаш на маската и долу даваш Delete(кошчето).
разбира се сега ти обяснявам по спомени и може някъде да греша - трябва да го видя как беше точно.

Ама може и да се направи да не се получава тази маска :lol: , свилката12, опитай magick wand, удобно е ако имаш едноцветен фон или едноцветен предмет за рязане.

K0ceTo каза:
Ама може и да се направи да не се получава тази маска :lol: , свилката12, опитай magick wand, удобно е ако имаш едноцветен фон или едноцветен предмет за рязане.

и с magic wand ще има да чистиииии ако не му е равен фона и пак ще стане назъбено.

Бе, аз де да знам как се пише, не седя да зубя имената на инструментите на фотошопа, не ми и трябва.Казвам му лесен начин ако фона му е едноцветен.

Back
Горе