как да направя това

rado0

Registered
Здравейте, как мога да направя примерно, като се качи някьква обява след една седмица да се изтрива автоматично?
Благодаря ви за помоща предварително!!!

При добавянето се прави едно поле още. В него се добавя времето в UNIX TIME STAMP като се задава времето след което ще се изтрие.

Примерно 7 дена:
$time_delete = strtotime("+7 day");

И след това правиш една проверка за изтекли обяви да се изтриват.

Дали time() <= $time_delete - от базата данни.

Това е един от вариантите
:wink:

аха мерси, а може ли да ми напишеш примерче с база данни за да ми стане по ясно ще сьм ти много благодарен :)

Добре, добаввяш едно поле expire, int(11) в Базата данни.
При добавяне на новина в това поле поставяш променливата: $time_delete със стойност:
Код:
$time_delete = strtotime("+7 day");

В страницата с обяви примерно, най отгоре правиш тази заявка:
Код:
$time_now = time();
$query = mysql_query("SELECT id,expire FROM `obqvi` WHERE expire <= '$time_now' ") or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_array($query)) {
    $id = $row['id'];
    $sql = mysql_query("DELETE FROM `obqvi` WHERE `id` = '$id' LIMIT 1 ;");
}

Където - obqvi - е името на Базата ти данни.
id - или както си идентифицираш номерата на обявите
expire - полето което трябва да добавиш

Мисля че трябва да работи ако не съм объркал нещо :)

аха това с вкарването в база данни го разбрах после с извличането нещо не го разбрах това число ми се вкара в полето expire 1263644184 в база данни а иначе за извличането това ми е заявката.
$izvejdam = mysql_query("SELECT * FROM `таблицата` DESK LIMIT $redove,$broinastranica ")or die (mysql_error());
може ли по тая заявка да ми направиш за извличането и изтриването на обявата дано си ме разбрал правилно :)

Това е код, който трябва да се постави в страницата със заявките примерно и той изтрива старите обяви, не е свързан с кода за показване на обявите ти.

Лично аз съм с това мнение:
При записване в таблицата да има 1 поле time и вътре да се записва time() + 3600*24 и и когато time() == $row[time] да ги трие :)

Back
Горе