как да сверя часа на форума

E398

Registered
Е ? Че след сменянето на часа форума е с един час на зад, както и web-tourista ?

Часовникът не може да бъде сверен. Той съвпада с времето на компа ти. Единственото, което можеш да настроиш е часовата зона (-/+ GMT). България се намира в GMT +2 :)

Да, ама не ;) Вижте къде е проблема. На основния борд с "Обща конфигурация" мога да сверя часа на + 2 часа както е БГ време, но немога да променя на всеки потребител досегашния час и си остава скапано времето. Идеи ?

Можеш поотделно да го свериш ма всички, но май е много занимавка. Най-добре май е да напишеш тема, в която да помолиш всички да су нагласят времето :)

^METALLICA^ каза:
Да, ама не ;) Вижте къде е проблема. На основния борд с "Обща конфигурация" мога да сверя часа на + 2 часа както е БГ време, но немога да променя на всеки потребител досегашния час и си остава скапано времето. Идеи ?

Часа на борда в общата конфигурация важи и се задава на всеки при регистрация, а не на тези който вече са регистрирани :)

Като направиш часа на борда в обща конфигурация да е +2 часа, така всеки нов потребител който се регистрира по дефаулт ще му се задава +2 часа :)
На потребители който са вече регистрирани не не им се променя, трябва всеки да си го промени :)

Ами не може ли да стане старите постове да си ги остави на старото време
а новите да ги пише +1 час отгоре
Някакъв скрипт няма ли

ами пуснете си 1 заявка

UPDATE `phpbb_users` SET `user_timezone` = '2.00' WHERE user_id != -1

като това 2.00 ти е все едно +2 , +3 ще стане 3.00

Ако искаш първо тествай щото в момента ти я пиша не съм сигурен дали точно така бяха имената.

С тази заявка променяш на всичи тайм зоната, дори и на теб.

Я обясни това къде се пуска
ПП : За моя въпрос някой има ли отговор
Мненията от сега до следващата смяна на часа да са с 1 час на горе, а като се смени времето просто да изтрия мода ама темите дето са вече записани с +1 чАС да си останат

m1t3,
Това примерно го пусни в phpmyadmin , избери SQL и го напиши там.
И виж сега, времето на постовете,темите и тн. се пресмята т.е. имат си 1 таймстамп (час и дата) записан в определено поле , после се взима от полето на потребителя тайм зоната (това дето прави тая заявка) и вече според тайм зоната на потребителя се изчислява часа и датата на поста.
Примерно потребител с тайм зона +4 ще види един час , ти с тайм зона +2 ще видиш друг и тн.
Нещо немога да ти схвана въпроса какво искаш ?

Схванах какво ми обясняваш значи това дето го искам е невъзможно
аз се чудя ако се остави само една зона а другите се делнат дали няма да стане

Може ли да помоля за по-подробно обяснение, къде точно трябва да го напиша този ъпдейт. Извинявам се, че искам да ми сдъвчат храната преди да я глътна, но не съм навътре в нещата, а имам същия проблем.

Мерси предварително!

kirilart каза:
Часовникът не може да бъде сверен. Той съвпада с времето на компа ти.

Да, но в момента часовника на компа ми показва 11.42 , а този във форума 10.42
Колкото и да променям в админ панела часовата зона е все тая. На индекса си стои:
В момента е 10.42

Може ли да помоля за по-подробно обяснение, къде точно трябва да го напиша този ъпдейт. Извинявам се, че искам да ми сдъвчат храната преди да я глътна, но не съм навътре в нещата, а имам същия проблем.

Мерси предварително!

1)
Това , че си променил в админ панела незначи , че ще важи за ТВОЯ акаунт т.е. трябва да си го промениш ръчно от профила.

2)
Нали знаеш как да работиш горе-долу с phpmyadmin ?
Влизаш -> избираш си базата данни на форума -> и горе пише SQL , там пишеш тази заявка и с нея ще промениш часовата зано на ВСИЧКИ регистрирани потребителя вкл. и твоя акаунт.

Незнам как по подробно да ти го обясня...
май имаше някакъв урок с картинки.

2)
Нали знаеш как да работиш горе-долу с phpmyadmin ?
Влизаш -> избираш си базата данни на форума -> и горе пише SQL , там пишеш тази заявка и с нея ще промениш часовата зано на ВСИЧКИ регистрирани потребителя вкл. и твоя акаунт.

Справих се следвайки обяснението, но въпреки че заявката е приета, единствения ефект е, че и времето в моя профил се промени с един час назад въпреки, че преди това го бях редактирал с час напред. Тоест сега за всички времето е с час назад.

Правя поправка на публикацията си, защото вече всичко е наред. Бях копирал заявката, както е дадена, а не с промяна от 2.00 на 3.00
:oops:
Сега всички стари потребители имат в профила си корекция +3 часа, а за новите действа +2 по новото време от админ панела...така че, който има същия проблем с часа да действа по посочения начин, заявката работи перфектно!
Благодаря!

Back
Горе