добре ,да попитам пак,може тоя път някой да ми отговори ,защото въпроса ще ми е по-конкретен
имам 2 таблици в датабазата ,едната е standing ,другата резултс
в стандинг имам id ,което е аутоинкримент ,country_id,Team ,Mp(играни мачове),W (победи),D(равенства),L(загуби) и PTS (точки)
в резултс имам id аутоинкримент пак,home_team_id i away_team_id(тук въвеждам id-to от таблицата стандингс на отобра),home_team_goals и away_team_goals и датата
примерно ако играят Челси - Ман Ютд и мачът е свършил 2-0 въвеждам home_team_goals 2 away_team_goals 0 ,a home_team_id и away_team_id ги вземам от таблицата standing ето ми го кода ,който обновява таблицата standing
mysql_select_db("admin");
$sql=mysql_query('SELECT * FROM res');
while($row=mysql_fetch_assoc($sql))
{
$home_team=$row['home_team'];
$away_team=$row['away_team'];
$home_team_goals=$row['home_team_goals'];
$away_team_goals=$row['away_team_goals'];
if($home_team_goals>$away_team_goals)
{
$sql2=mysql_query('UPDATE `angliq-klasirane` SET PTS= (3 + PTS), W= (1 + W), MP= (1 + MP) WHERE id='.$home_team.'');
$sql3=mysql_query('UPDATE `angliq-klasirane` SET MP= (1 + MP), L= (1 + L) WHERE id='.$away_team.'');
}
elseif($home_team_goals<$away_team_goals)
{echo 'kas';
$sql3=mysql_query('UPDATE `angliq-klasirane` SET PTS= (3 + PTS), W= (1 + W), MP= (1 + MP) WHERE id='.$away_team.'');
$sql4=mysql_query('UPDATE `angliq-klasirane` SET MP= (1 + MP), L= (1 + L) WHERE id='.$home_team.'');
}
elseif($home_team_goals==$away_team_goals)
{
$sql8=mysql_query('UPDATE `angliq-klasirane` SET PTS= (1 + PTS),D=(1 + D),MP= (1 + MP) WHERE id='.$home_team.'');
$sql9=mysql_query('UPDATE `angliq-klasirane` SET PTS= (1 + PTS),D=(1 + D),MP= (1 + MP) WHERE id='.$away_team.'');
}
echo mysql_error();
}
всъщност таблиците ми не се казват standing i res ,а angliq-klasirane и res,но това няма голямо значение;
въпроса ми е дали мога да го направя ,без таблицата където да въвеждам резултатите ,а да ги изкарвам на променливи или на масив някак си ? дано някой ми е схванал мисълта и да драсне два реда