как се прави този ефект

IzKuFeLiQqQqQ

Registered
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs235.snc4/39072_1501301325691_1028937764_1467500_7838999_n.jpg някой ми каже как да направя буквите така размазани все едно се клатушка

Правиш 2 копия на леъра на текста (Cntrl + J) бръщваш единия леко надолу други леко на горе и му задаваш блър (Filter->blur->gausian blur)...

Karcho каза:
Правиш 2 копия на леъра на текста (Cntrl + J) бръщваш единия леко надолу други леко на горе и му задаваш блър (Filter->blur->gausian blur)...

и така двата слоя ще се блърнат изцяло.
Виж че само в краищата е блърнато.
Но си почти прав.

2 слоя ти трябват @IzKuFeLiQqQqQ с надписа завъртян под градус.
Но преди да ги правиш двата слоя, ги блърни по следния начин.

Правиш слоя с текста.
Правиш елиптична или кръгла селекция (елипса по-добре) със Eliptical Marquee Tool, акто гледай да е по средата на текста, но на селекцията задължително задай Feather 30 (стойността е примерна, но мисля че ще свърши работа. ако не пробвай 20).
След това натискаш Ctrl+I, за да инвертнеш селекцията.
Тоест селекцията вече няма да влияе на централната част от текста, а на краищата.
И чак тогава отиваш на Filter -> Blur -> Gausian Blur, задваш стойност, около 10 примерно и даваш ОК.

След това дублираш слоя с текста единия го завърташ под 20градуса, другия под -20 градуса (примерни сойности) и си готов.

Note: За да блърваш текстовете, те трябва да са растеризирани обаче.
Ако искаш да растеризираш текстови слой, даваш десен бутон на слоя с текста, Rasterize и си готов.

dc16f35c72692c0b.png

Все едно да питаш някой как да отидеш от Бургас до Варна и той да ти каже да минеш през Стара загора.

Може начина ми да е по дълъг, по бавен, но пък върши по добра работа.
Най-малкото защото имаш по голям контрол върху нивото на замъгляване и къде да бъде то.

Първото за което се сетих и аз беше Радиалния блър, ама удри по голяма стойност и гледай как ще има едно ветрило от замазване без да ти се чете добре текста. Не е тва целта.

:?:

Back
Горе