премахване на повтарящи данни в Select

ivo75

Registered
Как да премахна повтарящи се данни в Комбинирана списъчна кутия. Например имам 5 пъти "Иван" искам да остане само един път Иван

SELECT `pole` FROM `table` GROUP BY `pole`

На мястото на table - записваш таблицата, а на мястото на pole - записваш полето където са имената.

SELECT DISTINCT column_name(s) FROM table_name
Виж дадения в таблицата пример!Зебележи в полетата City има повтарящи се записи:
City
1 Hansen Ola Timoteivn 10 Sandnes
2 Svendson Tove Borgvn 23 Sandnes
3 Pettersen Kari Storgt 20 Stavanger
РЕзултата от заявката ще изведе само "уникалните записи", тоест там където няма повторение :)

HunteR каза:

На мястото на table - записваш таблицата, а на мястото на pole - записваш полето където са имената.

Това не работи

ivo75 каза:
HunteR каза:

Това не работи
:shock: :shock: :D :evil: :evil: :!:
ако не знаеш как да го използваш не казвай че не работи
нека да ти преведа какво прави заявката избиташ полето pole от таблица table и ги друпира по полето pole. ако имаш 1000 записа с 100 различни реда и полето pole се повтаря 3 пити ще ти изкара само 3 записа и след като си дал че избираш да ти изкара само полето pole ще ти изкара 3- те полета само. Дано да си ме разбрал :D

Извинявайте и двете работят грфешката е била че използва само два записа като при едното вместо "О" на кирилица съм писал "О" на латиница и заради това и двата записа ми е извел +1 за първия който ми е отогворил

Back
Горе