сложен селект

Не виждам нищо сложно.

По-спомени, когато се интересувах от конкуренцията за уеб обяви , мисля че това е сайта: napazar.***..

Може да се направи със CSS + jQuery /за да излизат по този начин категориите/

Иначе, категориите можеш да ги изкараш така;

PHP:
echo "<select name=\"cat_id\">";
$query = mysql_query("SELECT * FROM `category` ORDER BY `cat_name`;");
$select = '';
while ($row = mysql_fetch_object($query)){
$select .= "<option value=\"{$row->cat_id}\">{$row->cat_name}</option>";
}
echo $select;
echo "</select>";
 
сайта е:http://www.obqvi.net/ виж го понеже мисля че не си ме разбрал.Въпреки, че и аз не обясних подробно.Искам когато се публикува дадена обява, потребителя да избере лесно своя град.Според мен този е доста удобен и също така ако търси да си избере пак от всички.Виждам че има и script.Аз не разбирам много, но защо ми даде заявка.
 
Това трябва да стане с javascript. Правиш си div, стилизираш го да изглежда както искаш, и му даваш [css]display: none;[/css] Така няма да се вижда без да е натиснат някой бутон. След това с джаваскрипт, при натискането на съответния бутон стилизираш на [css]display: block;[/css] Ако не знаеш как става пиши и ще ти покажа.
 
Ето демо:
http://jsfiddle.net/dVeBV/

Може да го направиш и с jQuery за да работи под всички браузъри, защото така надали работи навсякъде. Логиката е една и съща.

П.С. : Не съм задал какво да прави при кликане на някой от градовете.
 
Не ми се показват градовете къде бъркам и искам да е като селект да избираш даден град и ти благодаря че се включи
HTML:
<style type="text/css">
.tar{
margin:0 auto;  padding:0 0 2em 30px;  width: auto;
}

#cities-button {
    font-size: 20px;
    text-decoration: none;
    background: #bada55;
    padding: 5px;
}
#cities {
    display: none;
    
    width: 340px;
    height: 40px;
    border: 1px solid #999;
    padding: 10px;
    margin-top: 20px;
}

#cities ul li {
    padding: 5px 10px;
    margin-right: 10px;
    border: 1px solid #BBB;
    float: left;
    cursor: pointer;
}

</style>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
var button = document.getElementById('cities-button'),
    citiesBlock = document.getElementById('cities'),
    hidden = true;

button.addEventListener('click', function(e) {
    e.preventDefault();
    
    if(hidden) {
        citiesBlock.style.display = 'block';
    } else {
        citiesBlock.style.display = 'none';
    }
    
    hidden = !hidden;
}, false);
</script>

<table class="tar" align="center">
<tr>
<form method="GET" action="search.php"> 
<td>

<select title="МОЖЕТЕ ДА ТЪРСИТЕ САМО ПО КАТЕГОРИИ ИЛИ КОМБИНАЦИЯ ОТ ДРУГИТЕ" type="text" name="kategoriq">
<option value="">Всички категории</option>
<option>Автомобили</option>
<option>Мобилни телефони</option>
<option>Апартаменти</option>
<option>Битова техника</option>
<option>Услуги</option>
<option>Ремонти</option>
<option>Друго</option>
</select>



<a href="#" id="cities-button" type="text" name="grad">Град</a>
<div id="cities">
    <ul>
        <li>София</li>
        <li>Пловдив</li>
        <li>Варна</li>
        <li>Бургас</li>
    </ul>
</div>


<input placeholder="Търсете в обявите!" onclick='this.value=""' type="text" name="text" size="20">

<td width="100px"><input title="ТЪРСИ ВЪВ ВСИЧКИ" type="submit" value="ТЪРСИ"></td>

</form>
</tr> 
</table>
[/php]
 
Проблема е, че скрипта е преди самите елементи. Сложи скрипта в края на файла - преди да затвориш боди тага и ще работи. Препоръчвам ти да се запознаеш с jQuery. Ще ти спести много работа. Също така, за да ги праща към php скрипта, ще трябва динамично да създаваш input елемент и да го закачваш към формата. По-късно ако ми остане време ще се опитам да го подобря малко скрипта.
 
Ето ти ново демо: http://jsfiddle.net/dVeBV/10/ Отново повтарям, стилизирай си го както искаш. Тук показвам как става номера с джаваскрипт. В случая използвам jQuery, така че за да ти работи, ще трябва да го сложиш при html-a. Може да го направи, като в края на файла, но преди самия скрипт напишеш:

HTML:
<script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js"></script>
 
Здравейте,знае ли някои готов код за търсачка,имам във сайта ми търсачка която работи и искам като се въвеждат букви да изкарва предложения със същите букви които са написани :)
И ако е със картинки ще е още по добре :)
 
s_gerrard ще ти дам +1 за да не те мъча повече много странно в jsfiddle където ти кода се получава а при мен не въртях и трите в последователност , във всички 9 положения (1,2,3).Не знам какво става и все пак много ти благодаря че се постара.Само ако можеш и ако знаеш напиши как се казва това чудо ако знаеш да търся в гугъл.
 
efrdimitrov каза:
s_gerrard ще ти дам +1 за да не те мъча повече много странно в jsfiddle където ти кода се получава а при мен не въртях и трите в последователност , във всички 9 положения (1,2,3).Не знам какво става и все пак много ти благодаря че се постара.Само ако можеш и ако знаеш напиши как се казва това чудо ако знаеш да търся в гугъл.
Не те разбрах какъв е проблема.
 

Горе