Здравейте колеги , мъча се с една работа от 1 час и реших да ви помоля за помощ .
Искам да изкарвам конкретен резултат от таблица :
Написах това:
<form action="" method="POST">
Въведи изпълнителя на песента: <input type="text" placeholder="пример: Преслава" size="35" name="search" /> <input type="submit" class="butona" name="izprati" value="търси"/>
</form>
Обаче реших защо да правя нова страница примерно search , а не използвам тази в която ги изкарвам всички резултати и си поиграя с WHERE клаузата .
И така горния код влезе в страница all.php
след това написах :
if (isset($_POST['izprati'])) { $getpesensearch = $_POST['search']; $txt = "WHERE izpulnitel LIKE '%$getpesensearch%'"; } else { $txt = ''; }
т.е. и така в следващата заявка надолу имам :
$query = " SELECT * FROM tekstove $txt " .
" ORDER BY id DESC LIMIT $redove, $broinastranica";
и за num_rows-a за странициране имам :
$query = "SELECT COUNT(id) AS numrows FROM tekstove $txt";
Така си гарантирам верни заявки , но има проблем :
Влизам в all.php и пиша "Гергана" , вади ми всички резултати ( около 5 , и още 4 страници ) (проверих в таблиците точно така трябва да е ) обаче като натисна на следващата страница т.е. url-to от all.php , става на all.php?page=2 и резултатите са все едно без търсещата дума .
Преди :
if (isset($_POST['izprati'])) { $getpesensearch = $_POST['search']; $txt = "WHERE izpulnitel LIKE '%$getpesensearch%'"; } else { $txt = ''; }
Имам:
if(isset($_GET['page']))
{
$pageNum = $_GET['page'];
}
което мисля , че ми бърка работите ...
Някаква идея да го оправя или да ми предложите по добър вариант ?
Имам идея да взимам 2 параметъра :
?turseshtaduma=blqblq&page=1
?turseshtaduma=blqblq&page=2
ама забравих как от form-а да пращам name-a на input полето към параметър в url-то и всичко да става в една страница (all.php)
Искам да изкарвам конкретен резултат от таблица :
Написах това:
<form action="" method="POST">
Въведи изпълнителя на песента: <input type="text" placeholder="пример: Преслава" size="35" name="search" /> <input type="submit" class="butona" name="izprati" value="търси"/>
</form>
Обаче реших защо да правя нова страница примерно search , а не използвам тази в която ги изкарвам всички резултати и си поиграя с WHERE клаузата .
И така горния код влезе в страница all.php
след това написах :
т.е. и така в следващата заявка надолу имам :
$query = " SELECT * FROM tekstove $txt " .
" ORDER BY id DESC LIMIT $redove, $broinastranica";
и за num_rows-a за странициране имам :
$query = "SELECT COUNT(id) AS numrows FROM tekstove $txt";
Така си гарантирам верни заявки , но има проблем :
Влизам в all.php и пиша "Гергана" , вади ми всички резултати ( около 5 , и още 4 страници ) (проверих в таблиците точно така трябва да е ) обаче като натисна на следващата страница т.е. url-to от all.php , става на all.php?page=2 и резултатите са все едно без търсещата дума .
Преди :
Имам:
if(isset($_GET['page']))
{
$pageNum = $_GET['page'];
}
което мисля , че ми бърка работите ...
Някаква идея да го оправя или да ми предложите по добър вариант ?
Имам идея да взимам 2 параметъра :
?turseshtaduma=blqblq&page=1
?turseshtaduma=blqblq&page=2
ама забравих как от form-а да пращам name-a на input полето към параметър в url-то и всичко да става в една страница (all.php)