2 въпроса свързани с phpBB3

Pin2

Registered
при вече инсталиран phpBB3 и идеално работещ на БГ и на Английски срещам 2 проблема.
1-вият е, че нови теми няма как да ги сложа. Т.е. друг стил на форума. Работи си само на prosilver. Не трябва ли да имам избор за смяна ? Сложил съм няколко стила в папката /forum/styles/ , но като влезна в админ панела, там където се задава какъв да е стила на форума, има да се избере само и единствено prosilver .
Нека ако някой ме разбира и знае за какво иде реч да каже.

2-рото е че не знам как да създавам нови форуми .. Като почна да ги създавам и не излизат в форума, извън админ панела. Задавах им всякъкви стойности, но нещо не се справям. Със старата phpBB, нямах проблем. Нека някой който има идея или може да даде линк с урок, да драсне.

Благодаря предварително.

Не ти излизат форумите защото не си им задал права. Като инсталираш форума нали има една категория готова, е не я триеш и всяка следваща категория и следващ форум, им задаваш права като на първата ти категория. При самата направа на категория/форум то там имаш опция "Копирай правата от" и избираш първата си категория, след това вече можеш да я изтриеш, аз просто и сменям името :)

RafaeLNadaL каза:
пин2 може ли да дадеш скайп за връзка зада те попитам за българския език на phpBB3

На море съм в момента и ползвам чужд компютър. Няма как да си пусна skype. Ако ти е много спешно, задай въпросите тук и аз ще ти отговоря максимално точно. Другият вариант е да ме зачакаш още 10-тина дена да се прибера.

Vangeliq каза:
Не ти излизат форумите защото не си им задал права. Като инсталираш форума нали има една категория готова, е не я триеш и всяка следваща категория и следващ форум, им задаваш права като на първата ти категория. При самата направа на категория/форум то там имаш опция "Копирай правата от" и избираш първата си категория, след това вече можеш да я изтриеш, аз просто и сменям името :)

Колега, благодаря за помоща, мисля, че се справих.
Обаче ми възниква такъв въпрос. Създавайки нов частичен форум, който има малко под форуми какво се получава. На основната категория задавам права да кажем като основният (1-ви форум) - така форумната категория вече се показва. Под форумите пак по същият начин, но с права от по-горните под форуми.
Питам се каква е идеята с тези права? Т.е. има ли значение дали ще взима права от 1-вата, 2-рата, 3-тата и т.н. следвасхта категория, или мога да давам да взимат права само от една ?
Практически се получава и няма проблем, но ми е интересно с каква цел е направено по този начин.
Защо просто не се създават ?

Не съм колега а съм колежка :) а по темата, щом вече си задал на една тема/категория и т.н. права от първата категория, значи и останалите са със същите права и можеш да задаваш и от тях. А да ти кажа незнам с каква цел е така... просто и аз си блъсках главата със същия проблем в началото и вече знам :D

Vangeliq каза:
Не съм колега а съм колежка :) а по темата, щом вече си задал на една тема/категория и т.н. права от първата категория, значи и останалите са със същите права и можеш да задаваш и от тях. А да ти кажа незнам с каква цел е така... просто и аз си блъсках главата със същия проблем в началото и вече знам :D

Извини ме колежке :)
В поинерция не съм видял никнейма, но не пропуснах да отбележа +1 :)

btw, и с темите се оправих ... :)

Back
Горе