4гб рам избор на ОС

GaTio2

Registered
Здравейте, свикнал съм на ХР, но не знам поддържа ли 4гб... за това освен 7 или има начин да ги поддържа? :)

не знам и аз много се чудя за линукс, но май там игрите няма мога се играят... ? :shock:

Windows 7 x64

x86 (32 bit) няма да са ти достъпни и 4-те GB RAM иначе ще ти ги разпознае като налични :)
ако те притесняват bit-овете ... няма от какво ... много малко програми не тръгват на 64 bit, с игри до сега не съм срещал проблем :)

DarkAngelOfhope каза:
Windows 7 x64

x86 (32 bit) няма да са ти достъпни и 4-те GB RAM иначе ще ти ги разпознае като налични :)
ако те притесняват bit-овете ... няма от какво ... много малко програми не тръгват на 64 bit, с игри до сега не съм срещал проблем :)

не го разбрах това със 32бита как няма ги разпознае или да са достъпни ? :shock:

GaTio2 каза:
DarkAngelOfhope каза:
Windows 7 x64

не го разбрах това със 32бита как няма ги разпознае или да са достъпни ? :shock:

Аз на лаптопа също имам 4ГБ и тоя дето ми беше слагал windowsa го беше сложил на 32 бита, и от тея 4ГБ се иползваха само 2.67ГБ и са наложи да му слагам 64 битов windows, за да ги използвам всичките..

ако е 32 bit windows-a изобщо няма да се инсталира, но вероятността да не поддържа 64 bit е много малка, кажи какъв е процесора ако искаш все пак

и не се занимавай с XP слагай направо 7 :) за 2 дни ще му свикнеш и ще видиш колко по добре работи :)

INTEL DUAL CORE E3400
мисля, че е 64 бита, дано е по-добре, защото съм свикнал на 32...
а не знам от къде да взема уин7 64 бита...

GaTio2 каза:
INTEL DUAL CORE E3400
мисля, че е 64 бита, дано е по-добре, защото съм свикнал на 32...
а не знам от къде да взема уин7 64 бита...

Кви глупости дрънкаш? Не си свиканл...? Визуална разлика между 32 и 64 битов едвали има, а и ти казаха по-горе, че почти всичко тръгва и на 64 бита.

7 много ясно ... хората тая година гласят да пуснат beta на Windows 8 ти при наличието на 4 GB RAM и двуядрен процесор ще се мъчиш на XP :)

слагай Windows 7 x64 и не му мисли :)

оки, но нещо не мога да намеря диск нямам двд записвачка и трябва да видя какво да правя :)

Пич, ХП си е ХП...но вече сме в ерата на по-модерните работи, да си свикнал на ХП и да не се оправиш със Седмица, или Виста...е малко вероятно, слагай седмицата и ще си много доволен. Всеки ден откривам колко по-модерна и по-лесна и полезна е тази ОС :) колкото до игрите и програмите, няма да имаш никакви проблеми. Евентуално, ако някоя игра не ти тръгва ще питаш тука и ше ти се обясни как се прави :( :)

Взех компа инсталирах уин7 ултимате 64х сега имам малко проблеми с интернета и не знам звука беше добре сложих драйверите за звука пускам песен и прекъсва ся го махнах, но чакам да се форматира диска и ще ресна да видя... :)

Back
Горе