5 грешки в дизайна на презентацията, които да не правим

Blinky

Administrator
Екип
За дизайнерите малко информация от една моя много готина фирма, която прави презентации на много високо ниво. Та какво не трябва да правим като грешки при дизайна на презентацията си:

1. Липса на визуална йерархия
2. Никакъв контраст
3. Твърде много информация
4. Използване на прекалено сложни преходи и анимации
5. Няма съгласуваност на шрифт, цвят и стил

Повече по въпроса:

 

Blinky

Administrator
Екип
И аз много обичам и така правя моите презентации - Картинка, малко текст и повече с устни обяснения. Грам не съм фен да наблъскани презентации. Особено като видя такива с много текст и нищо друго, излети като точки и булети и ми става много криво, защото това за мен е някакво пълно нестарание от страна на създателя и. Да не говорим, че дори някои не си играят и шрифт да си подберат, да не говорим за някакъв бранд шаблон.
 

INeed$

Registered
Напоследък не съм присъствал на презентация, която да е много УАУ. Все ги гледам едни и също шаблонни - лога в някой ъгъл, един футър или хедър с бранд цветовете, текст и някакви скапани картинки. Никакъв "живот" няма в тях. Дори ми е минавало през акъла, че лектора или презентатора си няма идея за какво говори, защото презентацията му на практика е като наръчник, спокойно може да я раздаде и хората да учат по нея, без някой да седи и да им обяснява кой слайд за какво е. И защо е така според вас? В повечето случаи е така, защото е сглобена на бързо и претупана.
 

Горе