Pok4
Registered
Как сте група ?
От седмици ръчкам chatgpt и съм впечатлен, но какво ще правим с форума тук ? И не само.. Това ми е чудно, а и не съм сигурен за много други хора, които ще останат без работа покрай тия ботове... Разни чат поддръжки и др. подобни, които влизат в контакт с потребителя чрез писане...
Подавам му различни неща и е доста в час, като цяло даже моя cronjob на php го пренаписа на python преди няколко дни, като въобще не е прост, ползвам го като странициране цикъла, първоначално ми го даде с while True: и имаше много рекуести и вадеше Deadlocks mysql-a, но с малко четене и още ръчкане с бота го нагодих както трябва и сега работи чудно скрипта...
Добави ми и fivem функционалност за query-та на python, айде там е лесно, защото fivem сървъра има json файл и слуша на определен порт и само се чете, но като цяло чудо!
Също така го питах оня ден за няколко инстанции на CKEDITOR4, въртях го поне 20 минути, заяжда, заяжда, но накрая аз сам намерих грешката къде е, че не открива с prev('textarea')-та и извъртя така нещата, че горе в инстанцията когато прави ck-editor-ите, прави нов data- атрибут и там сетва пре-дефинирана стойност и аз я чета после отдолу. Защото имаше проблеми с подредбата на кода и май просто не съм видял, че textarea-та след нея има <br> а бутона под <br> тага търсеше с prev и не е попадал точно на textarea-та, то и за това бота се обърка, но накрая дори и със този проблем без да знае го реши и даже ми предложи вместо prev да ползвам prevall('textarea:first') и направо си заспа...
Много сложни неща прави..
Другото нещо е, вчера му подавам това:
Той ми връща:
Първоначално пейстнах кода и го питам, does it this code looks solid and good to you ? Той ми върна комплексни неща, които мога да подобря. Накрая го питам give me your version of this piece of code и той ми върна тази 'по-добра' версия на моя код.
Аз $user_id-то знам, че е от сесията и си е минато през каквито трябва неща от phpbb и за това не го подавам през prepare, но той го вметна.
После в pagination-a имам if/else като сетвам дефолт стойности, ако не открива резултати, той го съкрати до небесата (вижте в кода)
След това надолу пак добави prepare, но при мен дори и pagination функцията си е със защити и не съм я минавал и нея. (както и да е)
След това в цикъла съкрати пак нещата.
И накрая най чудното за мен беше функцията compact която я чух за сефте, интересна функция и съкращава доста нещата, но както и да е...
Искам да кажа, че много логически действа и на място!
Онзи ден го питах за svg през css, питам го с background-image може ли - вика не може, викам как може ? Дава вариант. Първите 2-3 не станаха, после 3-тия го извади с <> ескпейпнати заради проблеми с енкодинга и си зареди svg изображението през background в style.css...
Питах го и за много други неща и работи перфектно. Аз с него разговарям само на английски, на български не съм пробвал...
Питах го за cloudflare bypass дава варианти, ама не дава php код за заобикаляне, а само библиотеки вади.
За неща от живота го питах - малко мълчалив.
За транслейт е супер, даже вече google translate не го пипам да го ползвам, защото когато пейстна масиви от някой екстеншън той ги закача и тях (ключовете), а бота не ги закача, превежда само стойностите... И е доста по бързо да го ползвам него от колкото с менюто
Пействам масива отдолу му пиша 'translate it to english' и хоп - превежда го, после викам translate it to french - айде и на френски и така си го въртя..
Общо взето може да се върти по всякакви начини на тема програмиране и преводи и намиране дори на песни от текст... Много функционален.
Но друго ме тревожи, че доста хора ще останат на улицата и много форуми ще замрат на тема програмиране и дано не съм лош пророк, но и тук ще се отрази...
На мен ми помага, но на други хора може да вреди...
Дайте вашето мнение...
От седмици ръчкам chatgpt и съм впечатлен, но какво ще правим с форума тук ? И не само.. Това ми е чудно, а и не съм сигурен за много други хора, които ще останат без работа покрай тия ботове... Разни чат поддръжки и др. подобни, които влизат в контакт с потребителя чрез писане...
Подавам му различни неща и е доста в час, като цяло даже моя cronjob на php го пренаписа на python преди няколко дни, като въобще не е прост, ползвам го като странициране цикъла, първоначално ми го даде с while True: и имаше много рекуести и вадеше Deadlocks mysql-a, но с малко четене и още ръчкане с бота го нагодих както трябва и сега работи чудно скрипта...
Добави ми и fivem функционалност за query-та на python, айде там е лесно, защото fivem сървъра има json файл и слуша на определен порт и само се чете, но като цяло чудо!
Също така го питах оня ден за няколко инстанции на CKEDITOR4, въртях го поне 20 минути, заяжда, заяжда, но накрая аз сам намерих грешката къде е, че не открива с prev('textarea')-та и извъртя така нещата, че горе в инстанцията когато прави ck-editor-ите, прави нов data- атрибут и там сетва пре-дефинирана стойност и аз я чета после отдолу. Защото имаше проблеми с подредбата на кода и май просто не съм видял, че textarea-та след нея има <br> а бутона под <br> тага търсеше с prev и не е попадал точно на textarea-та, то и за това бота се обърка, но накрая дори и със този проблем без да знае го реши и даже ми предложи вместо prev да ползвам prevall('textarea:first') и направо си заспа...
Много сложни неща прави..
Другото нещо е, вчера му подавам това:
Код:
public function past_services()
{
$user_id = $this->user_id;
$results_check = $this->db->query("SELECT COUNT(user_id) FROM ".$this->argos_db_prefix."services where user_id=$user_id")->fetchColumn();
if ($results_check > 0) {
$pagination = pagination($results_check, [
'per_page' => 20, //how many results per page
'per_side' => 2,
'get_name' => 'page'
]);
} else {
//reset this variables to 0, to prevent errors
$pagination['limit']['first'] = 0;
$pagination['limit']['second'] = 0;
}
$get_all = $this->db->query("SELECT * FROM ".$this->argos_db_prefix."services WHERE user_id=$user_id order by id DESC LIMIT {$pagination['limit']['first']}, {$pagination['limit']['second']}");
$arr = [];
if($get_all->rowCount() > 0) {
while($row = $get_all->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
$username = get_username_by_id($user_id);
$ava = get_user_ava_by_id($user_id);
$date = date('d.m.Y, H:i',$row['date']);
$price = $row['price'];
if($price == 0 OR empty($price)) {
$price = $row['credits_spend'].' кредита'; //if there is no price, we use credits
} else {
$price = $row['price']. ' €';
}
$expire = $row['expire'];
if($expire < time() OR $expire == time()) {
$expire = "неизтича";
} else {
$expire = date('d.m.Y, H:i',$row['expire']);
}
$package = $row['package'];
$arr[] = ['ava'=>$ava,'username'=>$username,'expire'=>$expire,'price'=>$price,'date'=>$date,'package'=>$package];
}
}
return $this->m->render(file_get_contents("ext/arenaplay/profile_buy/template/past_services.html"), [
'is_anonymous'=>$this->is_anonymous,
'all_past_services'=>(!empty($arr)) ? $arr : false,
'past_pagination' => $pagination['output'] ?? '',
//lang definitions
]);
}
Той ми връща:
Код:
public function past_services()
{
$user_id = $this->user_id;
// Use prepared statements to prevent SQL injection
$results_check = $this->db->query("SELECT COUNT(user_id) FROM {$this->argos_db_prefix}services WHERE user_id=?", [$user_id])->fetchColumn();
$pagination = ['limit' => ['first' => 0, 'second' => 0], 'output' => ''];
if ($results_check > 0) {
// Pagination logic
$pagination = pagination($results_check, [
'per_page' => 20,
'per_side' => 2,
'get_name' => 'page'
]);
}
// Use prepared statements for database queries
$get_all = $this->db->query(
"SELECT * FROM {$this->argos_db_prefix}services WHERE user_id=? ORDER BY id DESC LIMIT ?, ?",
[$user_id, $pagination['limit']['first'], $pagination['limit']['second']]
);
$arr = [];
if ($get_all->rowCount() > 0) {
while ($row = $get_all->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
// Extract repeated code into functions for better readability
$username = get_username_by_id($user_id);
$ava = get_user_ava_by_id($user_id);
$date = date('d.m.Y, H:i', $row['date']);
$price = ($row['price'] == 0 || empty($row['price'])) ? $row['credits_spend'] . ' кредита' : $row['price'] . ' €';
$expire = ($row['expire'] < time() || $row['expire'] == time()) ? 'неизтича' : date('d.m.Y, H:i', $row['expire']);
$package = $row['package'];
$arr[] = compact('ava', 'username', 'expire', 'price', 'date', 'package');
}
}
// Ensure $arr is defined before passing to the template
return $this->m->render(
file_get_contents("ext/arenaplay/profile_buy/template/past_services.html"),
[
'is_anonymous' => $this->is_anonymous,
'all_past_services' => $arr ?: false,
'past_pagination' => $pagination['output'],
// Add lang definitions if available
]
);
}
Първоначално пейстнах кода и го питам, does it this code looks solid and good to you ? Той ми върна комплексни неща, които мога да подобря. Накрая го питам give me your version of this piece of code и той ми върна тази 'по-добра' версия на моя код.
Аз $user_id-то знам, че е от сесията и си е минато през каквито трябва неща от phpbb и за това не го подавам през prepare, но той го вметна.
После в pagination-a имам if/else като сетвам дефолт стойности, ако не открива резултати, той го съкрати до небесата (вижте в кода)
След това надолу пак добави prepare, но при мен дори и pagination функцията си е със защити и не съм я минавал и нея. (както и да е)
След това в цикъла съкрати пак нещата.
И накрая най чудното за мен беше функцията compact която я чух за сефте, интересна функция и съкращава доста нещата, но както и да е...
Искам да кажа, че много логически действа и на място!
Онзи ден го питах за svg през css, питам го с background-image може ли - вика не може, викам как може ? Дава вариант. Първите 2-3 не станаха, после 3-тия го извади с <> ескпейпнати заради проблеми с енкодинга и си зареди svg изображението през background в style.css...
Питах го и за много други неща и работи перфектно. Аз с него разговарям само на английски, на български не съм пробвал...
Питах го за cloudflare bypass дава варианти, ама не дава php код за заобикаляне, а само библиотеки вади.
За неща от живота го питах - малко мълчалив.
За транслейт е супер, даже вече google translate не го пипам да го ползвам, защото когато пейстна масиви от някой екстеншън той ги закача и тях (ключовете), а бота не ги закача, превежда само стойностите... И е доста по бързо да го ползвам него от колкото с менюто
Пействам масива отдолу му пиша 'translate it to english' и хоп - превежда го, после викам translate it to french - айде и на френски и така си го въртя..
Общо взето може да се върти по всякакви начини на тема програмиране и преводи и намиране дори на песни от текст... Много функционален.
Но друго ме тревожи, че доста хора ще останат на улицата и много форуми ще замрат на тема програмиране и дано не съм лош пророк, но и тук ще се отрази...
На мен ми помага, но на други хора може да вреди...
Дайте вашето мнение...
Последно редактирано: