AMD Phenom в действие: четири ядра, 3 GHz и никаква топлина

SandPrince

Registered
AMD Phenom в действие: четири ядра, 3 GHz и никаква топлина

На Games Convention 07 в Лайпциг, AMD демонстрира игрова система с очаквания от всички заклети геймъри четириядрен процесор Phenom. Представителите на AMD дори разрешиха да се направят няколко снимки, които виждаме тук.

0824154252-23.jpg

Според журналистите, присъстващи на шоуто, процесорът е работил на честота 3 GHz по време на игра в Stranglehold. Както виждаме на левия монитор, в играта активно участват всичките четири ядра на процесора. Но най-интересното е охлаждането. Служителите на AMD се оказали неочаквано любезни и разрешили да се отвори кутията на компютъра. Вместо някакъв супер меден охладител, на дъното се оказал само обикновен алуминиев радиатор с топлинни тръбички, който се обдухвал от корпусните вентилатори. На пипане той бил само топъл. Можем да направим извод, че Phenom не е прекалено взискателен към охлаждането.

0824154306-24.jpg

С това любезностите на AMD приключили и на присъстващите не било разрешено да пуснат дори програмата CPU-Z, за да се запознаят с използваната дънна платка.

Напомняме, че по неофициална информация, която се промъкна по-рано в пресата, AMD възнамерява да представи в началото на 2008 г. цяла серия 65 nm четириядрени процесори Phenom с 512 КВ кеш за всяко ядро и 2 МВ общ кеш L3. По-подробна информация за сега не се разгласява.

Източник: PCWorld.bg

Крайно време беше амд да започнат да се борят с Core 2 Quad. Обаче има слухове, че процесора на АМД има по-ниска произовителност от куада...

//офф този монитор е мноог хубав :) 1000 парички, 20 инча... :twisted:

AMD пак пускат процесор и пак нищо няма да направят. Дали ще се преборят с новите Xeon-и на Intel - 4 ядра + виртуализация?

admin каза:
AMD котлон + радиатор от жигула + подходящо дъно = локално парно
Опреледено. Много бързо загряват, пък и температурата, която поддържат не ми се нрави хич. За това съм с Intel и на двата кашона.

Не, че защитавам АМД но старите Duron-и са си печки, но 4ри ядрения е е много, много, много по-студен ставнение с дурончето. Така, че не се заблуждавайте четри ядрения ще е TDP 65W предполаам. най много 90В(но ме самнява).

А това, че амд били по-топли от интел е пълна измислица и плод на фантации. За пример новите БЕ серии на АМД са 45В е по-хладно от това, ако има...

Back
Горе