ARGOS multigaming cms

Още един готов екстеншън. Това е взимaне на инфо за последните комити свързани с модове за cs 1.6 и cs2. Така може винаги да знаете кога има нов ъпдейт и да го свалите.
По желание може да се добавят още репота, за сега те са:
Код:
$repositories = [
            ['owner' => 'alliedmodders', 'repo' => 'sourcemod'],
            ['owner' => 'alliedmodders', 'repo' => 'metamod-source'],
            ['owner' => 'Bots-United', 'repo' => 'metamod-p'],
            ['owner' => 'theAsmodai', 'repo' => 'metamod-r'],
            ['owner' => 's1lentq', 'repo' => 'reapi'],
            ['owner' => 'dreamstalker', 'repo' => 'rehlds'],
            ['owner' => 's1lentq', 'repo' => 'ReGameDLL_CS'],
            ['owner' => 'alliedmodders', 'repo' => 'amxmodx']
        ];
Екстеншъна работи с github api и изисква токен, който се генерира през профила ви там.

Цена: 7 евро

Прикачени файлове

• Screenshot_20240726-123326.png
    Screenshot_20240726-123326.png
    274.3 KB · Преглеждания: 7
Последно редактирано:
Факт за мен е, че системата с много екстеншъни започва да работи бавно.
То всяка система с много модули ще забози.
Играх си с бота да напише нов autoloader с кеш, но времето за зареждане беше почти същото като с robotloader-a, който също работи с кеш и ползва nette utils библиотеките.

Има неща, които определено може да се оптимизират още, като едни от тях са ланг файловете. Там всичко е накуп, масивите не са разделени конкретно за всяка страница, а всичко и за админ панела и сайта е примерно в bg.php,а пък тези ключове за админ панела отпред не се ползват.
Не знам това дали бози, но може да се пипне.

Като се прибера версия 9.0 ще е може би от последните релийзи. Ще разделя на малки бета версии при мен и щом стане готова 9.0 ще я обявя.
Бота ще пренапише лошите функции, но според мен главния проблем е аутолоудъра, защото в кеш файла има 500 неймспейса и четенето му тормози системата.

Phpfastcache има версия 9.0, а системата ползва 8.0. Ще гледам да я ъпдейтна. Всъщност повечето библиотеки са ъпдейтнати и като се прибера ще ги ъпдейтна през composer.

Аз се нервирах, че моя лаптоп е слаб, а пък и демото на jump.bg бози. Ще видя какво ще стане с версия 9.0.
То демото е много стара версия, ползва още headjs и аутолоудъра минава през езиковите файлове и на тях слага неймспейсове..В по-новите версии съм ги изолирал...

Но златното правило си остава по малко екстеншъни за по бързо зареждане. И разбира се да са написани както трябва.

Днеска тръгнах да правя реакции като фейсбук за новините и се отказах, защото бавно зарежда..
Сложих линк към чата ми с бота и го писах todo..

Утре ще видим, може да направя нещо малко, ако се сетя за нещо по интересно и като за телефон :}

Напомням, че ако някой купи сега 8.8.1, то той ще получи 9.0 безплатно. Версия 8.8.1 е 60 лв, а пък версия 9.0 ще е 100. Спестявате 40 лв :]

Като завърша 9.0 и още няколко екстеншъна ще почна да правя темплейти. Дори мога да направя нов дефолт темплейт, че този вече е морално стар..Кога беше 2013 хаха..

Демото изтича Октомври. Въобще няма да го подновявам, ще купя нов домейн и хост и ще кача последната версия.

Айде...

Тези, които няма да се докоснат до версия 9.0, където ще има това калкулаторче вградено, то ето им го като екстеншън.
Цена 5 евро

Прикачени файлове

• Screenshot_20240726-235545.png
    Screenshot_20240726-235545.png
    96.7 KB · Преглеждания: 5
Готов е още един, а именно youtube player, който чете видео айдита от json файл в папката на екстеншъна. Запазва в local storage текущото време на самото видео и позицията на самото видео (до което сте стигнали)
По начало бокса е с име Our Music и в json файла има 2 песни, но винаги може да ги промените.
Може да сложите поредица от цс видеа и да смените името на бокса.
След всяко видео започва автоматично следващото.
Плеъра е responsive.

Цена 5 евро

Прикачени файлове

• Screenshot_20240727-134525.png
    Screenshot_20240727-134525.png
    608 KB · Преглеждания: 8
Нов екстеншън, който показва фейсбуук постовете ви от вашата страница. Името на страницата се въвежда в json файл в папката на екстеншъна.
Цена: 5 евро

Прикачени файлове

• Screenshot_20240728-155421.png
    Screenshot_20240728-155421.png
    610.2 KB · Преглеждания: 4
Още един екстеншън е готов, извличане на последни 6 новини от rss емисията на https://fakti.bg.

Прикачени файлове

• Screenshot_20240728-172147.png
    Screenshot_20240728-172147.png
    406.8 KB · Преглеждания: 5
Още един готов. Това е екстеншън за сваляне на библиотеки като този в amxxbg. Слагате ги в папката на екстеншъна/inc и екстеншъна сам си ги вади и т.н.

Прикачени файлове

• Screenshot_20240728-235220.png
    Screenshot_20240728-235220.png
    722.2 KB · Преглеждания: 8
Още едно екстеншънче е готово, този път това са ревюта за проекта през дискорд, работещи с дискорд бот.
Направете канал и го заключете, генерирайте бот с read/write права и го вкарайте в канала, дайте му роля.
В така заключения канал, бота ще публикува ревютата на потребителите, които могат да избират и оценка със звезди.

Цена: 10 евро
Аз вече съм написал подобен и за аренаплей, но той работи с mysql. Който от 2та изберете е почти все тая. И двата работят със слайдъри, другия е по сложен...
Този като се прибера ще го преведа.

Прикачени файлове

• Screenshot_20240729-142401.png
    Screenshot_20240729-142401.png
    230 KB · Преглеждания: 4
  • Screenshot_20240729-143141.png
    Screenshot_20240729-143141.png
    112.4 KB · Преглеждания: 4
Завърших и екстеншъна с реакциите. Работи с vanilla js, защото ако беше с jquery нямаше да тръгне на демото.
Който иска мога да му го обърна с бота, но и така си е добре. Лайк бутона съм го сложил под текста на новините, но винаги може да се премести. Също така, същия скрипт може да се сложи и на коментарите. По желание може да се добави известие с лс дали някой е реагирал на автора. Работи по айпи адрес.

Прикачени файлове

• Screenshot_20240729-173642.png
    Screenshot_20240729-173642.png
    474.9 KB · Преглеждания: 2
Днес докато търсих какъв да е следващия екстеншън, търсих в гугъл за cs2 servers и попаднах на няколко сайта, които си ги записах, а и ги снимах. Нов дефолт темплейт със сигурност ще има и трябва да се получи максимално добре, за да е достоен заместник на текущия.

Какво ще включва?
font awesome 4.7 icons
bootstrap icons
bootstrap и popper js последни версии
jquery 3x
animations css
root css дефиниции
сдържано съдържание и по специално без style="' тагове
запазени класове от default стила
вкарване на повече дата тагове и класове с цел по лесно инжектиране на js код
валиден w3c код
Къстъм js/jquery слайдъри
сайдбар
color switcher с цел смяна на цветовите гами

За сега това ми се върти в главата, но може да изникне и нещо ново. Едно е сигурно, щом бъде завършен всички дизайни нататък ще трябва да се съобразяват с html на този темплейт. Говорим за класове, айдита и дата тагове.
Това е при положение, че сами решите да си правите темплейти!

Поредният е готов. Става дума за бокс с част от рекламираните рандом банери под слайдъра. Евента може да се смени по всяко време, за да може бокса да е на друго място. Банерите се показват на рандом принцип.
Цена 5 евро

Прикачени файлове

• Screenshot_20240730-133640.png
    Screenshot_20240730-133640.png
    893.3 KB · Преглеждания: 6
Преди няколко часа оправих бъг с една от функциите за статистиките, която извежда гостите. През всичките тези години си е била бъгава, но никой не е забелязъл, защото в по големи проекти не се ползва.
Вадеше по 30 40 дори 100 гости на линия при положение, че в phpbb са 2 или 3. Написах нова sql заявка и леко пипнах структурата на функцията и вече е ок. Понеже работи с кеш на 260 секунди, то може да има леко разминаване с phpbb, но няма да е осезаемо.

Във версия 9.0 всичко вече ще е точно.

Още един екстеншън е готов. Става дума за екстеншън, който ще е полезен ако сте на хостинг който не поддържа udp game queries и не може да изкарате информацията за вашия гейм сървър като карта, играчи, операционна система и т.н. Въпреки че системата е подготвена за това с gametracker.rs api, реших че ще е още по-добре ако има още 1 алтернатива.

Сега чрез този нов екстеншън може да си слагате айпи адресите с портовете им в ips.json файл в папката на екстеншъна и той ще взима инфото от steam api линка. Всичко работи с кеш и информацията се съхранява в други json файлове в cache папката която се намира в папката на екстеншъна.

Примерна информация от апито може да видите от снимката.

Това е за цс 1.6 сървър, но се поддържат всички игри от стийм.

Самия дизайн на сървърите не съм го започвал и сега се появява само текст с променливите. Вие пък от своя страна може да си го стилизирате както искате. Може да си направите папка maps и вътре да вкарате карти или пък да ползвате линкове за картите от gametracker.com.

Просто от телефона не ми се занимава да правя дизайн, но ако на някой му потрябва след като се върна, можем да измислим винаги нещо свежо...

Прикачени файлове

• Screenshot_20240731-185925.png
    Screenshot_20240731-185925.png
    339.4 KB · Преглеждания: 14
  • Screenshot_20240731-190446.png
    Screenshot_20240731-190446.png
    81.4 KB · Преглеждания: 13
Искам да съобщя нещо важно, което касае екстеншъните. Във версия 8.8.1 (която ще пусна безплатно като се прибера) и 9.0 ще премахна migrate.php файловете от папките им. Реално тези файлове са еднакви и ще направя нов клас в Аpp/Models, който ще изпълнява ролята на тези файлове. Така двете версии ще изключват наличието на тези файлове и ако предположим че вече има около 200 екстеншъна то това означава -200 файла, което никак не е малко.
Просто няма смисъл от тях и ще останат само sql.php и ext.php файловете и вече ако някой иска да си прави псевдо модели, то това е негово решение. Аз екстеншъните ги пиша без модели, но може да се правят и викат, аутолоудъра поне в това отношение е перфектен.

Последно редактирано:
Дойде ми на акъла да направя евент календар и отпред. Търсих и намерих https://edlynvillegas.github.io/evo-calendar/. Много ми хареса и тръгнах да го правя с дискорд апи. Целта е да си направите канал с име Евенти (примерно) или (Събития) и вътре да обявявате неща свързани със сайта или сървърите.
Канала е препоръчително да е заключен.
Форматът на съобщенията трябва да бъде:
Код:
[02.08.2024] вашето съобщение
Така датата отпред ще бъде прихваната и съответно съобщението след нея и ще се отпечати върху календара.
Всичко добре, но някъде се дъни и така и не разбрах къде, но и факта че се ползва headjs ме издразни и спрях да го правя, писах го тодо.
Да знаете, че като се прибера ще го довърша и ще стане супер.

Подготвям всичко за следващия темплейт. Събрах библиотеки с които ще работя.
Ето ги и тях:
new design libs
https://mmenujs.com/examples.html or https://github.com/somewebmedia/hc-offcanvas-nav
https://www.jqueryscript.net/tags.php?/circle menu/ (едно от всички за социалките)

Може да изникне и още някоя, но за сега са тези.

Между другото системата в момента работи и е тествана на следните хостинги:
QGS (redis)
Superhosting (redis)
Jump.bg (redis)

Спомням си, че и на namecheap тръгваха старите версии, но реално сега в момента как ще е не знам. Имат ли редис поддръжка, нямат ли.. Не знам...

Още един екстеншън е готов, който ще бъде интегриран в следващия дефолт дизайн.
Името му е social_rainbow и има за цел да изкарва линковете към социалките с модерен и анимиран ефект.

Цвета и всичко останало се сменя от css файл, няма js. Линковете към социалните мрежи се пишат в темплейтния файл. Въпреки че има глобални темплейт дефиниции, не съм ги ползвал защото на демото не фигурират всички.
Според мен се получи супер.
Цена 5 евро.

Прикачени файлове

• Screenshot_20240803-143810.png
    Screenshot_20240803-143810.png
    267.7 KB · Преглеждания: 12
  • Screenshot_20240803-143801.png
    Screenshot_20240803-143801.png
    252.7 KB · Преглеждания: 12
Още един екстеншън е готов. Това е прелоудър ефект със стил на пица и анимиран ефект. Взет е от https://codepen.io/arcs/pen/pbPZPL?editors=0010
Вероятно същия ще е вграден в новия дизайн.

Смених му бекграунда само.

Цена 5 евро.

Прикачени файлове

• Screenshot_20240803-173026.png
    Screenshot_20240803-173026.png
    47.9 KB · Преглеждания: 1
Завърших още 1 екстеншън. По мои предишни кодове с бота изградихме клас, който работи със стийм апи без апи кей и без лимити.
Демо https://argoscms.pw/pages/inventory
Примерно стийм айди 64 което да въведете 76561197963914156
Това може да се вгради директно в профилите и да изкарва автоматично инвентара на даден потребител, който си е въвел айдито при регистрация, каквато е регистрацията в аренаплей.
Важно е да знаете, че работи само ако инвентара е отключен и профила не е заключен.
Цената му е 15 евро.

Прикачени файлове

• Screenshot_20240803-193205.png
    Screenshot_20240803-193205.png
    254.9 KB · Преглеждания: 2
Отдавна се канех на един js часовник с анимация и най-сетне го направих като екстеншън.
Цена 5 евро

Прикачени файлове

• Screenshot_20240803-215534.png
    Screenshot_20240803-215534.png
    283.1 KB · Преглеждания: 5

Back
Горе