Курсова работа ми е, първи курс ми е и нищо не разбирам. Трябва ми до Вторник. Дано някой да се намери да ми помогне. Благодаря Ви 
Да се състави програма, която да извършва шифриране на данни със следните функции:
- въвеждане на текст(въведен от клавиатурата, статичен низ, файл)
- шифриране/дешифриране на избрания текст
- криптирания текст да бъде също в текстов документи
- меню за избор на фукнции
Указанията за работа са:
Да се напише самостоятелно програма по зададената по-долу тема.Програмата трябва да има вазаможности за
- избор на функцията,която да се изпълни от текстово меню
- поддържане на данните в масив, извършване на основните операции-добавяне на запис, търсене, редактиране и изтриване на съществуващ запис
- опционално работа с файл (създаване на нов файл с данни, отваряне на съществуваащ файл, добавяне на нови записи)
- създаване на зададените в темата справки и извеждане на резултата в подходящ вид на екрана
Да се състави програма, която да извършва шифриране на данни със следните функции:
- въвеждане на текст(въведен от клавиатурата, статичен низ, файл)
- шифриране/дешифриране на избрания текст
- криптирания текст да бъде също в текстов документи
- меню за избор на фукнции
Указанията за работа са:
Да се напише самостоятелно програма по зададената по-долу тема.Програмата трябва да има вазаможности за
- избор на функцията,която да се изпълни от текстово меню
- поддържане на данните в масив, извършване на основните операции-добавяне на запис, търсене, редактиране и изтриване на съществуващ запис
- опционално работа с файл (създаване на нов файл с данни, отваряне на съществуваащ файл, добавяне на нови записи)
- създаване на зададените в темата справки и извеждане на резултата в подходящ вид на екрана