Cassandra или MongoDB ?

UmriWe

Registered
Здравейте колеги, искам да отправя един или не точно един, ами по - скоро поредица от въпроси. Така, започвам голям проект, в който се предполага, че ще варират много потребители и въпросите са ми следните:
1. Ще се използва NoSQL. Кое бихте ми препоръчали Cassandra или MongoDB ?
2. Трудно ли е много програмирането под горепосочените NoSQL ?
3. И последният, но не на последно място въпрос. Има ли смисъл да използвам NoSQL ?
Ами мисля, че това беше от мен и Ви благодаря предварително за напътствията :) Поздрави и лек ден :)

Това си е само твое решение!
Въпроса е друг - не си ли го оптимизираш, каквото и да ползваш - ще забавя. Какъв език за програмиране ще използваш и поддържа ли базата данни, която искаш да ползваш?
Според мен не си струва!

Ползвай ADODB, според мен е по-добре, аз го ползвам от бая време и съм доолен има много информация за него

за голям проект някак си да записваш данните по файлове не ми се струва много подходящо и да четеш нонстоп от него

embaka каза:
Ползвай ADODB, според мен е по-добре, аз го ползвам от бая време и съм доолен има много информация за него

за голям проект някак си да записваш данните по файлове не ми се струва много подходящо и да четеш нонстоп от него

http://en.wikipedia.org/wiki/NoSQL

-----------------------------------------------------------

Според мен NoSQL са много по-удобни за работа от SQL. Дори SQL базите повечето хора се опитват да ги ползват като NoSQL (с разни ORM-и и т.н.)
Отделно, че NoSQL са по-бързи, но това се забелязва само при огромни проекти.
В NoSQL съхраняваш обекти, на които не ти е наложена строга структура и можеш и цели йерархии да вкараш, което си е страшно удобство.

Ползвал съм само MongoDB от изброените от теб и съм много доволен, така че ти го препоръчвам. А дали е трудно - ами MongoDB.GetCollection('users').Get(ID) или MongoDB.GetCollection('users').Save(userObject) си е лесно от където и да го погледнеш :)

Back
Горе