Charset

GodFather

Registered
Къв енкодинг тря да е та да излиза на БГ .. пробвах на всичките.. и пак не става вижте как се получава при преместване на базата ми данни от моя комп на хост на superhosting : http://vidbg.com

Той каза, че е пробвал сички.Значи преди и аз имах проблем! когато бях със стария сайт записва си всичко нормално в БД обаче при екпосрт всичко става на "?Д?Ф?23@" това се дължеше на кодировката на таблиците каква е при теб?

Значи.. за сега оправих проблема с преместените клипове .. на кирилица са.. обаче сега пък тия дето ги качвам новите.. те стават на ????

Същата работа.. начи на индекса всичко е добре .. а в адд.пхп като добавя някое клипче и то го добавя .. обаче го добавя на маймуница ...
а в адд пхп .. в скрипта за добавяне има това.. обаче как ли не го сменявах и пак не ста :
Код:
$title=iconv('utf-8','windows-1251',urldecode($title));

Или
WINDOWS-1251
Примерна таблица в базата данни:
Код:
CREATE TABLE `users` (
  `id` smallint(5) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `username` varchar(80) collate cp1251_bulgarian_ci NOT NULL,
  `password` varchar(80) collate cp1251_bulgarian_ci NOT NULL,
  `ip` varchar(255) collate cp1251_bulgarian_ci NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=cp1251 COLLATE=cp1251_bulgarian_ci AUTO_INCREMENT=1 ;
Часет в страниците:
Код:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
И при свързване с базата данни:
Код:
$chars="set character set cp1251";
mysql_query($chars);
Или
UTF-8
Примерна таблица в базата данни:
Код:
CREATE TABLE `users` (
  `id` smallint(5) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `username` varchar(80) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `password` varchar(255) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `ip` varchar(255) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=1 ;
Часет в страниците:
Код:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
И при свързване с базата данни:
Код:
$chars=mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");

Лично аз използвам utf8.

Забележка: Ако вече имаш записи в базата данни, те пак ще ти излизат на китайски. Пробвай да направиш нов запис и ще видиш, че всичко ще ти излезе наред.

Начи.. пич мерси.. стана обаче сега тря си изтрия всички записи и да ги адвам на ново ли ? тва е куцу щото са много и има и коментари по тях и

GodFather каза:
Начи.. пич мерси.. стана обаче сега тря си изтрия всички записи и да ги адвам на ново ли ? тва е куцу щото са много и има и коментари по тях и
Ами аз изтрих 300 записа. Незнам как да ти предложа нещо по-добро, от това което ти предложих. Но като го направиш, ще имаш 100% гаранция, че повече няма да имаш промблеми с часета...

Оооо бате оправих сеее :) направих кодовете дето ми даде.. да са всичките на latin1_swedish_ci и сега и старите и новите са си на кирилица :) мерси.. получаваш точката

GodFather каза:
Оооо бате оправих сеее :) направих кодовете дето ми даде.. да са всичките на latin1_swedish_ci и сега и старите и новите са си на кирилица :) мерси.. получаваш точката
Браво и успех :?:

ПП: Мерси за точката

Back
Горе