Здравейте! Трябва ми начин да постигна ефект от Photoshop - Inner Shadow (вътрешна сянка) и Gradient на текст. Търсих и пробвах доста неща от първите резултати в Gogle, но не ме устройват. Трябва ми работещ вариант, като да мога да променям цвета.
Засега имам това:
[css]
h1 {
font-size: 72px;
background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#eee), to(#333));
-webkit-background-clip: text;
-webkit-text-fill-color: transparent;
}
[/css]
Но не знам поради каква причина, няма цвят. Пробвах с прозрачност да го манипулирам (Alpha) - така става, но отново няма цвят...
Относно вътрешната сянка, гледах и затова уроци, но беше обяснено по следният начин: дублиране на текст и наместване и сумати код, за едно нещо...
Не, не ме устройва варианта да сложа изображение на текста, искам да си е текст.
Благодаря предварително!
Засега имам това:
[css]
h1 {
font-size: 72px;
background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#eee), to(#333));
-webkit-background-clip: text;
-webkit-text-fill-color: transparent;
}
[/css]
Но не знам поради каква причина, няма цвят. Пробвах с прозрачност да го манипулирам (Alpha) - така става, но отново няма цвят...
Относно вътрешната сянка, гледах и затова уроци, но беше обяснено по следният начин: дублиране на текст и наместване и сумати код, за едно нещо...
Не, не ме устройва варианта да сложа изображение на текста, искам да си е текст.
Благодаря предварително!