cUrl - Премахване на спан клас

cHuBakA

Registered
Здравейте

В Страницата от която взимам чрез cUrl
има в долната част
PHP:
<span class="text"><a href="http://www.yahoo.com">Портал</a>Yahoo</span>
Как мога да премахна този span class ред?



10x
 
Ако винаги седи една и същи span-а може да го махнеш така

PHP:
$src = str_replace('<span class="text"><a href="http://www.yahoo.com">Портал</a>Yahoo</span>', '', $src);

като $src е съдържанието на страницата
 
Благодаря ти
Да винаги е един и същ спана,
кода ми е

Код:
<?php
$ch = curl_init();
curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, "http://www.stranicata.php");
curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);
?>

стр.риплейса как трябва точно да бъде, че нещо не ми се получава :cry:
 
Били ми дал малко повече инфо или пример моля
Защото нещо не ми се получава. Явно някъде греша, но не мога да открия
 
:shock:


PHP:
<?php 
$ch = curl_init(); 
curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, "http://www.stranicata.php"); 
curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0); 
$src = curl_exec ($ch); 
curl_close ($ch); 

$src = str_replace('<span class="text"><a href="http://www.yahoo.com">Портал</a>Yahoo</span>', '', $src);


echo $src;
?>
 
Между другото току що просто от любопитство пробвах да го скрия през CSS - СТАВА
Но друго странно нещо се получава. През FF, OPERA, CHROME... е ок , но в IE изчезва всичко (цялата страница) а спана е само в този ред, всичко друго е чиста страница

Това е целия сорс kна страницата от която взимам - супер елементарен е

Код:
<table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td colspan="2">
<div class="text" align="justify">
TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT
</div></td></table>
<div align="center"><span class="text"><a href="http://www.yahoo.com">Портал</a>Yahoo</div>
 
relax4o мерси, пак не става. Явно може да е проблема само в този ред, който искам да премахна.

А как може да се направи да маха по принцип всичко , което е обградено със <span>?
 
PHP:
<?php 

$ch = curl_init(); 

curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, "http://www.stranicata.php"); 
curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);

$src = curl_exec ($ch); 

curl_close ($ch); 


#$src = str_replace('<span class="text"><a href="http://www.yahoo.com">Портал</a>Yahoo</span>', '', $src);




echo "<xmp>";
echo $src;
echo "</xmp>";

?>


Покажи какво ти дава и отбележи реда, който искаш да го няма.
 
Готово. сложих го. Точно излиза следното, като съм заместил връзките и текста в статията за по лесно

Код:
<xmp>

<div align="center" style="text-align: center"><span class="text">
  <b><a href="http://www.sait.com">Портал</a> за </b><b>sait.com</b><br>
</div><table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td colspan="2"><img border="0" src="http://www.sait.com/snimki/1.gif" width="150" height="150"></td><td><div class="text" align="justify">
			текст на статията текст на статията текст на статията текст на статията текст на статията
</td></tr></table>

---------------------------
			
			<div align="center"><span class="text"><a href="http://www.sait.com">Портал</a> sait.com
</div>

</xmp>

Искам последния ред след пунктира да го махна?
 
PHP:
<?php 



$ch = curl_init(); 

curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, "http://www.stranicata.php"); 
curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);

$src = curl_exec ($ch); 

curl_close ($ch); 

$src =preg_replace("#<span.*>.*<\/span>#is", '', $src);

echo $src;
?>

Така би трябвало да ти маха всичко между <span> и </span>
 
Хм :x това вече ме дразни. Пак не се получава
С този ред се бъгва и страницата става бяла.
Може ли да има някаква защита? аз също пробвах хиляди начини, но без успех и за това реших да питам
Мисля вече да не се занимаваме с него. Здраве да е

Иначе благодаря ти много relax4o за отделеното време и помоща :?:
 

Горе