Emoticons !?!

• Автор Автор Botzo
  • Начална дата Начална дата

Botzo

Registered
Та като се натисне линка Виж всички Emoticons се отваря едно прозорче. Въпросите са ми следните:

-> от къде и как се коригира големината му?
-> тук в този фотум линка "Виж всички Emoticons" е на един ред а при мен е на два реда. Та как и при мен да стане на един ред.

Благодаря!

Виж ми постовете-ще го намериш без проблем. Очаквам си наградката.

Botzo каза:
Та като се натисне линка Виж всички Emoticons се отваря едно прозорче. Въпросите са ми следните:

-> от къде и как се коригира големината му?
-> тук в този фотум линка "Виж всички Emoticons" е на един ред а при мен е на два реда. Та как и при мен да стане на един ред.

Благодаря!

За да направиш на 1 ред надписа просто добави "широки" емотиконки и той ще стане на 1 ред.

За големината на прозорчето влез в templates/темплейта_ти/posting_body.php и намери

Код:
HEIGHT=500,resizable=yes,scrollbars=yes,WIDTH=250

HEIGHY=500 - височината
WIDTH=250 - широчината

Дано съм ти помогнал :?:

Здравейте :)
Аз искам да попитам следното: Като се натисне линка "Виж всички Emoticons" ми се отваря прозорчето с иконките, обаче са с много малък размер и не се виждат добре. Фактически не се появяват с реалния им размер, а с по-малък. Как да го направя така, че да се виждат нормални с реален размер?

Имам превид, че в прозореца "Виж всички Emoticons" smilies не излизат в реалния им размер т.е. тези, които би трябвало да са по-големи излизат колкото малките.

P.S.

Ето сега ще ви покажа нагледно. Значи като влезне даден потребител да пише някакъв отговор в дадена тема и иска да си избере smilie натиска на "Виж всички Emoticons" и му се отваря следния прозорец
http://images18.snimka.bg/003368205-big.jpg

Очертала съм с червено иконите, които имам предвид, че се виждат малки. Трябва да се виждат ето така:

http://images18.snimka.bg/003368206-big.jpg

Опитвах се да променям размера от posting_body и posting_smilies, обаче като задам там някакъв размер се променят и малките иконки и стават по-големи и размазани, а тези дето искам да се виждат големи пак са по-малки от колкото трябва.

Въпросът ми е някой знае ли от къде да коригирам размерите и какви точно стойности трябва да се зададат, за да не ми излизат всичките иконки с един и същи размер, а да си излизат с реалните им размери всяка с какъвто си е нейния размер?

Много ще се радвам ако ми помогнете :)

Snejolina каза:
Имам превид, че в прозореца "Виж всички Emoticons" smilies не излизат в реалния им размер т.е. тези, които би трябвало да са по-големи излизат колкото малките.

Май беше някаде в posting.php

Snejolina каза:

P.S.

Ето сега ще ви покажа нагледно. Значи като влезне даден потребител да пише някакъв отговор в дадена тема и иска да си избере smilie натиска на "Виж всички Emoticons" и му се отваря следния прозорец
http://images18.snimka.bg/003368205-big.jpg

Очертала съм с червено иконите, които имам предвид, че се виждат малки. Трябва да се виждат ето така:

http://images18.snimka.bg/003368206-big.jpg

Опитвах се да променям размера от posting_body и posting_smilies, обаче като задам там някакъв размер се променят и малките иконки и стават по-големи и размазани, а тези дето искам да се виждат големи пак са по-малки от колкото трябва.

Въпросът ми е някой знае ли от къде да коригирам размерите и какви точно стойности трябва да се зададат, за да не ми излизат всичките иконки с един и същи размер, а да си излизат с реалните им размери всяка с какъвто си е нейния размер?

Много ще се радвам ако ми помогнете :)

Виж ми въпроса отново.

П.П.

В posting_smilies.tpl има едни редове, в които се определя размера на иконите в поп-ъп-а

src="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_IMG}" alt="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_DESC}" width="15" height="15"

прочетох, че трябва да се остави там, където пише 15 празно, за да се показват иконите с техния размер по подразбиране, обаче като оставя празно (без никаква стойност между кавичките) иконите стават колкото точки. Някакви идеи какво да напиша между кавичките?

Back
Горе