Export от Illustrator във Photoshop

bunchevi

Registered
Искам да попитам как да направя така че след като създам нещо вIllustrator да го експортирам във Photoshop без да се променя автоматично размера на файла /винаги ми изрязва неизползваното пространство / . Моля ви да ми помогнете защото това ми създава проблеми с образа след като го кача в интернет.

Всъщност използвам Illustrator защото на Photoshop елипсите и другите такива ми излизат назъбени и немога да го оправя. Ако някой знае как става това моля да каже, защото ми е малко трудно с Illustratora.

И двете програми трябва да са отворени (да са долу при старт менюто активни). След това слагаш всичко в една папка (всички слоеве) в
d03ddbf497fd7542.png
и с ляв бутон го хващаш и влачиш във
09846179ee05a235.png
(долу в прозорчето при старт менюто и то автоматично ще се максимизира програмата и просто го пускаш). Назъбените елипси може да са от резолюцията.

Надявам се да съм помогнал. Успех!

Не разбрах само как да сложа всички слоеве в една папка /в илюстратора/. А иначе ако е възможно всичко да стане на фотошоп ще е супер. Резолюцията ми е 72п - пробвах и 150 и 300 но ефекта е същия.

О, да забравих, че в
d03ddbf497fd7542.png
няма папки. Значи селектираш всички слоеве (кликаш на първия - най-отдолу, задържаш Shift и натискаш последният слой - най-отгоре) след това влачиш, както описах по-горе.

Надявам се да съм помогнал. Успех!

Ами пробвах го това, но нещо не ми ги довлачва- не знам защо. И двете програми са ми отворени долу в старт лентата. Иначе разбрах всичко, но не се получава.

Както и да ги експортираш във фотошоп винаги шейповете ще са ти назъбени защото фотошоп работи с пиксели не с вектори, той е за обработка на снимки най вече. Илюстратора работи с вектори ако не използваш някакви снимки в твоята работа по добре си работи на илюстратора а ако използваш прави снимките на фотошоп и тях прехвърляй в илюстратор.

teroristd каза:
Както и да ги експортираш във фотошоп винаги шейповете ще са ти назъбени защото фотошоп работи с пиксели не с вектори, той е за обработка на снимки най вече. Илюстратора работи с вектори ако не използваш някакви снимки в твоята работа по добре си работи на илюстратора а ако използваш прави снимките на фотошоп и тях прехвърляй в илюстратор.

Да, така е,
09846179ee05a235.png
използва растерна графика, т.е. пиксели, а
d03ddbf497fd7542.png
векторна графика - няма пиксели. Обаче аз много пъти съм експортвал (с влачене) от
d03ddbf497fd7542.png
към
09846179ee05a235.png
и качеството си е супер.

Значи, не влачиш слоя, а самия обект. При мен си става, ето.

Благодаря ви за поясненията. Явно ще трябва да науча Ilustrator-а. Само ако може да ме насочите за четиво, което ще ми помогне най- добре да се ориентирам с него, защото има някои подробности които се различават от Ps и това ме бави много.

Иначе за влаченето вече успях. Благодаря ти. Аз съм влачила слоя, а не самия обект. +1

това го направих но ми изкарват само уроци, които не обясняват с кое как се работи. Имам предвид например, че free transformer в Ill като натисна scale и не мога да променя размера плавно така че да ми пасне, а като го дръпна леко то приема коренно различна посока и размер. Ето тези неща ме тормозят. Аз се чудех за някоя книга ако можете да ми препоръчате ще е добре.

еми имаше преди време една книга официален учебен курс за илюстратор цс3 същата я имаше и да фотошоп те бяха на издателство софия прес но сега не знам какво е положението трябва да провериш може да е излязла и някоя за по новите версии на програмата иначе за начинаещ книгата е перфиктна има всички инструменти как се използват и т.н

ето за тази ти говоря http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=24307 има я и за цс4 http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=33842 за цс5 все още няма май

Благодаря ти за насоката! Предполагам, че и за cs4 ще ми свърши работа. Все пак ми трябват най-основните неща.

Back
Горе