Facebook и харесване на страници

vinsbg

Registered
Здравейте,
имам някои въпроси свързани с Facebook ако някой знае ...

1. Защо 'харесвам' страници без дори да съм ги виждал...?
Случайно си видях профила през профила на приятел и там се вижда ясно, че съм харесал някакви страници.. аз 1000% никога не съм ги виждал тези страници още повече да ги харесам.

2. Защо на страници, които съм харесал пише, че са 61, а аз виждам само 20 ... за които съм сигурен, че съм харесал.. къде са останалите 41?

djman каза:
Да си цъкал на неща от типа "натисни тук за да видиш този клип" ?
Като видя такъв сайт и го затварям веднага точно с тази цел да не харесвам страници, които не искам...

Има спамерски сайтове в които Like бутона е невидим и се движи точно по стрелката на мишката ти, та където и да натиснеш автоматично харесваш страницата..

montana каза:
Има спамерски сайтове в които Like бутона е невидим и се движи точно по стрелката на мишката ти, та където и да натиснеш автоматично харесваш страницата..
За това съм съгласен, че е така . и най-вероятно това е причината... Чувал съм за такива неща, но как да ги махна(unlikе), когато дори не ги виждам, а само, че съм лайкнал 61 страници...

djman каза:
Виж в activity log или в likes (в профила ти отляво някъде).
Няма само пише 'Likes 61', a виждам само 20... другите не ги виждам и не знам къде са :)

Ами когато на стената ти видиш публикация от някоя страница която НЕ харесваш, цъкаш на нея и "Не харесвам"

Аз такива странички направо репорт за спам или че са хакнати и си ги блокирам да ми е спокойно ...
Но мисля че като набараме и такъв сайт трябва да си го рапортнем на чичо гугъл ... е*аси измекярската работа са такива сайтове...

А тези платени харесвания какви са?
Харесването на страници, за които дори не знам, не става ли точно с платените харесвания? Тоест някой си е платил за харесвания и то автоматично избира хора и ги харесва от тяхно име?

topchokt каза:
Харесването на страници, за които дори не знам, не става ли точно с платените харесвания? Тоест някой си е платил за харесвания и то автоматично избира хора и ги харесва от тяхно име?

Е същото е.. правиш си сайт ... някои ти поръчва напр. 2000 харесвания, цъкаш един скрит лайк бутон ... и така , и хората незнаят че харесват дадена страница и някои тарикат взема парички за това.

Msecurity каза:
topchokt каза:

Е същото е.. правиш си сайт ... някои ти поръчва напр. 2000 харесвания, цъкаш един скрит лайк бутон ... и така , и хората незнаят че харесват дадена страница и някои тарикат взема парички за това.
Аз говоря, че дори и в самия facebook има платени харесвания, ако не се лъжа. Плащаш на Зукърбърг, ама може и да греша.

vinsbg каза:
SveXteZ каза:
За да се предпазите от такива страници използвайте добавки, като Do not track me или ако искате само за FB - Facebook Disconnect
Това наистина ли предпазва точно от такива измами?
Ами аз го използвам от години и нямам нито една харесана страница, която да не знам за нея. Излъгвал съм се да отварям подобни линкове, при които веднага харесваш страницата и нищо не ми се е поствало на стената или да съм харесал страница без да знам. Така че да, работи !

vinsbg каза:
2. Защо на страници, които съм харесал пише, че са 61, а аз виждам само 20 ... за които съм сигурен, че съм харесал.. къде са останалите 41?
Виж в ТВ предавания, книги, и другите раздели - там също се мърдат харесани страници :idea:

Replace каза:
vinsbg каза:
Виж в ТВ предавания, книги, и другите раздели - там също се мърдат харесани страници :idea:
Нямам такива раздели. Това е всичко, което имам и което съм Like-нал. Другите раздели са празни. Ето снимката отгоре пише, че са 58, а те са ... 17..
http://web-tourist.net/userfiles/6/5939.jpg

Това беше само идея :) и аз вчера се разчовърках да видя де са тия 81 страници, които съм харесал, та го забелязах това
f636d89c_o.png

Back
Горе