GIMP

crazy_pi4

Registered
Може ли с програмата GIMP да махна примерно някой текст без да развалям картинката ( като във фотошопа ) и ако може как ?!?

crazy_pi4 каза:
Може ли с програмата GIMP да махна примерно някой текст без да развалям картинката ( като във фотошопа ) и ако може как ?!?

малко ме съмнява да намериш тук някой който е работил с GIMP-a :wink:

Би трябвало да може. Нали спори да е комкурен т Фотошопа.
Аз съм го използвал ГИМПА няколко пъти. 2-3 ;)

deam0n каза:
Би трябвало да може. Нали спори да е комкурен т Фотошопа.
Аз съм го използвал ГИМПА няколко пъти. 2-3 ;)

ъъъъъъъъ само дето ГИМП-а покрива 5-10% от възможностите на фотошоп-а :lol:

Разбира се, че е възможно. Gimp притежава много по добри механизми за работа с картинки, да не говорим, че има милиони безплатни модули, които можеш да му прикачиш.
Относно по-горното мнение, двете програми не могат да се сравняват, но... хм някое Unix гуро би казало, че Photoshop притежава 1% от възможностите на Gimp. Защо? Защото всеки може да си напише модул за Gimp и то на доста езици - C/C++, Python, Perl, Ruby, Bash .. и т.н. Имате ли си на идея, че графичната среда на Gimp е основа за създаването на десктопа GNOME. Но това вероятно го знаят само Linux и Unix феновете.
Конкретно по въпроса. Махането на текст може да се направи по много начини. Ето ти един пример с инструмента Stamp:
1. Избираш си четка
2. Взимаш регион с комбинацията Ctrl+C
3. Мажеш яко. Ето ти пример
all_gimp_stamp.jpg

Края на август месец във VT ще има много уроци за The Gimp . Ако админ няма нищо против и тук мога да напиша някой :)

Back
Горе