Gimp

CursedSoul

Registered
Дайте мнение за програмата gimp ?
Може ли да се сравнява с photoshop, мнения, коментари, впечатления и т.н. :)

Благодаря.

Gimp също е добра графична програма има доста възможности , но аз както и повечето хора предпочитат да работят с photoshopa повече .. Другото което е че ако искаш да се учиш има много повече уроци за photoshopa oтколкото за Gimp..
Извод: Използвай Photoshop

разбира се че е достоен конкурент
много по лесна за работа от фотошопа е, има множество готови и лесни за прилагане ефекти, има тонове модове, плъгини и четки в интернет

за уроци може да погледнеш тук: :)
http://gimp-bg.com/

Уроците за Фотошоп могат на 90% да се повторят с Гимп.
А пък това , че Гимп е безплатен компенсира разликата.

mania каза:
R3sp3k7 каза:
mania каза:
ДА[/size
Уроци има и за gimp просто повече хфалят photoshop и затова новобранците(дизайнери) започват с photoshop :)

не ставай смешен :o

Ще те помоля като спориш да даваш аргументи и да се обосноваваш. В момента казваш, че photoshop е по добър но по мнението на alex който се обоснова защо мисли обратното за сега съм на мнение, че той е прав.

Аз не съм нито за едното, нито за другото. Според мен е много добре това, че го има GIMP. Photoshop просто е имал повече време да се развие и мноооого по-голяма рекламна кампания.

ПП. Къде е sandprince да напише едно огромно "НЕ" :D :D

Ако това е аргумент
Код:
Уроци има и за gimp просто повече хфалят photoshop и затова новобранците(дизайнери) започват с photoshop

то тогава просто няма за какво да говорим.Пробвай и двете програми и тогава говори за аргументи.Тук не става въпрос за уроци, а за коя програма е по-добра от другата.И тъйкато това беше въпроса аз казвам Photoshop.

mania каза:
Ако това е аргумент
Код:
Уроци има и за gimp просто повече хфалят photoshop и затова новобранците(дизайнери) започват с photoshop

то тогава просто няма за какво да говорим.Пробвай и двете програми и тогава говори за аргументи.Тук не става въпрос за уроци, а за коя програма е по-добра от другата.И тъйкато това беше въпроса аз казвам Photoshop.

А "НЕ" е по-добър аргумент, ясно... :D

Ами добър е защото колкото и време да работиш с гимп след това отново ще започнеш с Photoshop и ще разбере как е загубил времето си да се занимава с Гимп и колко е щял да напредне с шопа.Защото в която и фирма да влезеш за дизайн и те питат дали имаш умения с шопа, а не с гимп. Това достатъчно добър аргумент ли е.? И какво? Пак стигнахме до голямото НЕ.

ползвал съм и двете и двете по 1 година не мога да ги различа с гимп ми е много по-лесно и правя по-дбри неща но с фотошоп правя повече ефекти който в гимп ги няма сега ползвам само фотошоп но мисля да използвам и двете който урок ми хареса се ще го направя като имам и двете

Back
Горе