Google пак "изби рибата" :о

Че който ползва хром въобще влиза ли в страницата на гугъл, след като като пише в адрес бара автоматично му търси :D. Аз ако не бях прочел никога нямаше да го видя това :D

K0ceTo каза:
Че който ползва хром въобще влиза ли в страницата на гугъл, след като като пише в адрес бара автоматично му търси :D. Аз ако не бях прочел никога нямаше да го видя това :D

И лисичката е така, аз в google.bg освен за логотата не влизам :oops: :D

Подобни търсачки има в интернет от доста време. Примери за това са TinEye и Gazopa (имаше и други, но не се сещам сега).
Дори и Гугъл имаше тази функционалност от доста време. Когато търсите снимка в images.google.bg с обикновени keywords, след като посочите снимката и ви излезе попъпчето имаше едно бутонче "Similar images". Просто сега са го извадили като отделен инструмент.

Начинът по който действат тези търсачки е сканират пиксел по пиксел цветовете от снимката и сравняват преобладаващите цветове с база от данни на вече сканирани снимки. Ако цвета на кожата е преобладаващ на снимката, нормално е да извади подобни снимки :)

Иначе браво на гугъловците. Предполагам много хора не знаят, че съществува такава възможност за търсене в интернет и ще бъдат приятно изненадани :)

Back
Горе