Hardware : Май си счупих компа

Drake

Registered
Моля ви някой да ми помогне ! Мисля, че си счупих компа тотално ...

Днеска стана така че компа супер яко ме издразни и му вкарах 1 тупаница по горната част на кутията и компа и мисля, че счупих CD-ROMa ... Мисля така защото като го включа и CD-то ми издава ръмжащ звук който го прави през 5-6 сек и компа не иска да се включи ...

МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ !!

ЕДИТ : Осен, че му вкарах 1 тупаница аз го пораздрусах малко :oops:

Може и някой да ти помогне, но лично ти препоръчвам да го занесеш в сервиз, за да ти кажат къде е проблема и дали ще могат да го поправят, ако не нови части. :)

В момента съм седнал на баща ми на компа ...

Пробвах да махна кабела, но нищо не става ... :cry: Пак не иска да се включва :cry:

Утре ще го занеса до един сервиз тука наблизо до нас и направо да си го правят, че напоследък много ме дразни и ...

А между другото аз освен, че му вкарах 1 тупациа аз го хванах и го разтресох малко ...

:oops:

Като го включиш излиза ли ти нещо или изобщо не се включва видеото ?

Не въобще не иска да се включи ... На монитора имам само некфо съобщение на което пише да си проверя дата кабела ама това си го пише и без да ми е преебан компа :(

Човек казвам ти, че не е от това защото това съобщение ми го показва докато не включа компа и се маха ... Даже се появява след като си изключа компа ... Това е съвсем нормално, но състоянието на компа ми не е толкова нормално :(

Drake каза:
Човек казвам ти, че не е от това защото това съобщение ми го показва докато не включа компа и се маха ... Даже се появява след като си изключа компа ... Това е съвсем нормално, но състоянието на компа ми не е толкова нормално :(

А гаси ли се след като се включи или работи, но няма картина?

Попринцип картинката изчезва като го включа, но сега го включвам и картинката не иска да изчезне ;(

Drake каза:
Попринцип картинката изчезва като го включа, но сега го включвам и картинката не иска да изчезне ;(

На мен ми звучи като счупена видео карта или неправилно работещо захранване, а щом си го удрял може и дъното да е счупено.

Най-добре го заведи на "доктор". Не може да прави така от CDто

И другия път не го бий много

И малко извън темата: тва на аватара ти студен атмосферен фронт ли е :mrgreen:

Та по темата ако можеш да намериш от някой видеокарта да пробваш дали с нея ще се включи монитора, освен това провери дали всички кабели са си на място и всички платки са си в слотовете

mod edit: LiRiX
Моля, без спам!

raiden каза:

Е нали утре ще го занеса да го тестват какво му е и те ще ми кажат ... А това за аватара ми ... не това не е студен атмосферен фронт :D

А писука ли?

Може видео картата ти да е изляза от слота (старите видео карти и дъна нямат чопче за захващане). Може пък и рамта да е фръкнала, но трябва доста сериозно да го цапнеш за да фръкне.
Може харда да си го наказал, но пък тогава ще ти се включва монтора.

Най-лошия вариянт е да си му вкарал такава "тупаница" че да си му счупил кристана на процесора. Да се надяваме, че ще се разминеш само с чопчето де :)

Оказа се, че съм счупил видео картата ... В сервиза ми препоръчаха GeForce 9.... (не помня точно :D) И днеска към 4-5 часа ще отида да си го взема от сервиза ... Поне не ми отрязаха главата много ... 144 лв ми е цялата сметка :)

Back
Горе