header пренасочване (мистерия)

eddyy93

Registered
Не успявам да направя едно пренасочване и не мога да разбера къде е грешката. Нали вади ми грешката header alredy been sent at line 1 примерно.

Сега да ви обясна какво правя, слагам след една заявка ако се е изпълнила да пренасочва обратно към някой си линк. Да но вади тази грешка(по-горе която написах, позната е на всички).

Но е абсурдна, тъй като няма никакви head-ери, бисквитки, сесии пратени преди този пренасочващият ... намира се над <html> и над всякакви тагове и echo-та, няма логика да вади грешката.

Реших да пробвам на този view.php файл, като изтрия цялото му съдържание и оставя само

PHP:
<?php
 header('Location: index.php'); 
exit; 
?>

като си мислих, че е грешката някаде по кода по долу. Но отново тази грешка и то на празен файл ...

След това пробвах на друг файл (с друго име) и пренасочването е успешно.

Реших, че apache дава грешка, рестартирах го, но отново тази грешка със "headers ardey been send".

След това реших, че може да е от браузера ако е запазил някой header или някоя сесия или бисквитка ползвани преди, която пречи на този файл. Пуснах друг браузер, но отново този проблем.

И в крайна сметка стигнах до задънена улица, не виждам какво може да му пречи да си изпълни пренасочването ...
 
А този файл викаш ли го някъде ? Дай повече информация относно викане на файлове и малко повече код от именно тези файлове.
 
Никъде не се вика файла и аз си мислих, че може да е от някъкви инклулди, но не е ... файла (views.php) му изтрих съдържанието (беше съвсем празен) написах header() функцията и отново даде грешката. Просто няма логика това нещо.
 
А тази грешка за views.php ли ти я вади. Виж внимателно, да не ти я вади за друг файл, че е късно и знаеш ли, може да не си обърнал внимание. А на мен така ужасно да ми се спи, че да не мога да мисля в момента :D
 
Грешката може да се дължи също и ако файла ти има бели пространства преди първото <? на първи ред.
Може да се дължи и на UTF с BOM.
 

Горе