HestiaCP

sharpshooter

Registered
Привет! Мисля да сложа HestiaCP тези дни и се чудих дали има хора тук, които са пробвали този панел. Ще е добре да споделим опит.

Не съм оперирал с този контрол панел. изглежда добре. Въпросът е щом е open-source Linux web server control panel, да има голямо камюнити ( https://forum.hestiacp.com/about )за разработки и съответно да има някакъв добър чендж лог през времето, за да се знае, че се развива. Видях, че има всичко базово, с което може да се оперира. За себе си ли ще го сложиш или за някои клиенти?

Да, развито е и се поддържа. Работи доста пъргаво и съм много доволен. За себе си го правя, защото идеята е да си спестя малко време.

Да, развито е и се поддържа. Работи доста пъргаво и съм много доволен. За себе си го правя, защото идеята е да си спестя малко време.
Значи е идеално. Ако има развитие в посока интеграция с други сървиси, е супер, дори повече, но според мен в тези опен сорс софтове, изгъзиците идват платени, като допълнителен фичър. И все пак това по никаква начин не значи нищо, мисля, че е на ниво. Графичният му интерфейс е супер, сигурно има и няколко скина.

Значи е идеално. Ако има развитие в посока интеграция с други сървиси, е супер, дори повече, но според мен в тези опен сорс софтове, изгъзиците идват платени, като допълнителен фичър. И все пак това по никаква начин не значи нищо, мисля, че е на ниво. Графичният му интерфейс е супер, сигурно има и няколко скина.
Да, има няколко скина и супер готино. Работи засега перфектно и съм много доволен!
Да, в този случай има повече платени функции, но то и при cPanel има такива - WP Toolkit примерно има платени добавки. За да си пуснеш някакъв CMS или нещо друго за 1 минута вкъщи на Pi-то, мисля, че е перфектно решение.

Да, има няколко скина и супер готино. Работи засега перфектно и съм много доволен!
Да, в този случай има повече платени функции, но то и при cPanel има такива - WP Toolkit примерно има платени добавки. За да си пуснеш някакъв CMS или нещо друго за 1 минута вкъщи на Pi-то, мисля, че е перфектно решение.
То и в cPanel и DirectAdmin е така, но пак с външен апп - Softaculous Auto Installer, разбира се с лиценз. Но нормално. Яките неща са с лиценз. Виж какви бекъп плъгини има, това е важно, в зависимост от самата машина какъв кеш може да се добави. И разбира се, не на последно място антивирусни апчета. ;)

Да, така е с яките неща! :)
Няма бекъп плъгини за съжаление, но обмислям дали да не вдигна един Duplicati. Има една възможност и тя да се прави архив на потребител - домейни, днс-и, имейл настройки и т.н. Duplicati взима този архив и го качва на Google Drive или нещо такова. За безплатно решение, мисля, че не може да очаквам повече.

За безплатно решение, разчиташ да го сваля локално при теб. Вече зависи от проекта. За малки, супер, за големи, вече ще е голяма мъка. Да не говорим, че споменатите от теб неща са само част. Има още кронове, кеш сетъпи и плъгини, съб-домейни, настройки и по други апове - файруол, антивирус, с които си взаимодейства аппа. Но съм съгласен, че за фрии е повече от добре. ;)

Да, забравих да ги спомена, но и те влизат в бекъпа.
Интересено е какво може да се постигне на cache ниво, но наистина очаквам хора, които са по-запознати да се включат.

Да, забравих да ги спомена, но и те влизат в бекъпа.
Интересено е какво може да се постигне на cache ниво, но наистина очаквам хора, които са по-запознати да се включат.
Какво те интересува конкретно за кеша? Реално много по-добре е с него, да не кажа, че вече е задължително.

Ами честно казано нямам идея дали мога да ползвам cache. Но, щом има nginx, предполагам мога. Просто трябва да разбера как.
Имаш ли идея какво се ползва най-вече за nginx за cache?

Това е доста добре разписано:

Иначе с nginx добре се получава пърформанса с каширане.

Не съм оперирал с този контрол панел. изглежда добре. Въпросът е щом е open-source Linux web server control panel, да има голямо камюнити ( https://forum.hestiacp.com/about )за разработки и съответно да има някакъв добър чендж лог през времето, за да се знае, че се развива. Видях, че има всичко базово, с което може да се оперира. За себе си ли ще го сложиш или за някои клиенти?
Банко, HestiaCP е fork на VestaCP с идеята да го усъвършенстват но до къде точно са стигнали не се знае.

Банко, HestiaCP е fork на VestaCP с идеята да го усъвършенстват но до къде точно са стигнали не се знае.
Дано да е така, ползва си се иначе VestaCP, за жалост не е като батковците си cPanel, DirectAdmin и Plesk, но нека има алтернативи, че само едни и същи от години. :)

Back
Горе