htaccess забрана за виждане на файловете от папки

dunix

Registered
Как мога да забраня да виждаш файловете в някоя папка, ако нямаш точен линк за файла, който е в нея.

Пример: имам папка upload/pictures/1/
в нея имам 5 снимки: 1.png, 2.png и т.н.

Като напишеш www.site.com/upload/pictures/1/1.png се показва снимката.
Когато напишеш www.site.com/upload/pictures или www.site.com/upload/pictures/1/ ти казва че файловете са скрити.

Проблема е че всеки потребител си има собствена папка да качва файлове и реално папката 1 е неговото ID.

Разгледай тези уроци http://nau4i.me/jupgrade/index.php/php2/11-2009-12-02-13-53-20 , гарантирам ти че ЩЕ са ти полезни на 100% защото след само 1 ред .htaccess трябва да промениш и защитиш сумалък код, там е показано как .. защо и какво трябва да направиш. Изгледай ги и сам ще можеш да си го направиш :) :?: :?:

dunix каза:
Как мога да забраня да виждаш файловете в някоя папка, ако нямаш точен линк за файла, който е в нея.

Пример: имам папка upload/pictures/1/
в нея имам 5 снимки: 1.png, 2.png и т.н.

Като напишеш www.site.com/upload/pictures/1/1.png се показва снимката.
Когато напишеш www.site.com/upload/pictures или www.site.com/upload/pictures/1/ ти казва че файловете са скрити.

Проблема е че всеки потребител си има собствена папка да качва файлове и реално папката 1 е неговото ID.

с един празен index.html няма ли да стане?

joTunkiq каза:
Разгледай тези уроци http://nau4i.me/jupgrade/index.php/php2/11-2009-12-02-13-53-20 , гарантирам ти че ЩЕ са ти полезни на 100% защото след само 1 ред .htaccess трябва да промениш и защитиш сумалък код, там е показано как .. защо и какво трябва да направиш. Изгледай ги и сам ще можеш да си го направиш :) :?: :?:

Благодаря, следмалко ще почна да ги чета.

montana каза:
с един празен index.html няма ли да стане?

Няма да стане, защото за всеки регистриран потребител се създава негова собствена папка и трябва да задавам да прави автоматично празен index на всяка папка, което е тъпо спред мен

Replace каза:
Код:
Options +FollowSymlinks -Indexes -MultiViews
Благодаря ти! Свърши ми чудесна работа.

Back
Горе