Illegal mix of collations

sentenello

Registered
Здравейте, дава ми грешка

Код:
Illegal mix of collations (utf8_unicode_ci,IMPLICIT) and (cp1251_general_ci,COERCIBLE) for operation '='

Информацията я вземам с file_get_contents, и я записвам в моя база данни. Всичките ми таблици и бд ми е на utf8_unicode_ci

Откъде идва проблема ? :!:

sentenello каза:
Здравейте, дава ми грешка

Код:
Illegal mix of collations (utf8_unicode_ci,IMPLICIT) and (cp1251_general_ci,COERCIBLE) for operation '='

Информацията я вземам с file_get_contents, и я записвам в моя база данни. Всичките ми таблици и бд ми е на utf8_unicode_ci

Откъде идва проблема ? :!:
Ползвай - utf8_general_ci вместо utf8_unicode_ci
Дай си и SQL-а ако продължи проблема да съществува.

Използваш две таблици с различни кодировки и от там идва основният ти проблем. Едната е utf8_unicode_c а другата cp1251_general_ci. Или ги уеднакви или ползвай решения от тук http://stackoverflow.com/questions/3029321/troubleshooting-illegal-mix-of-collations-error-in-mysql

Направих абсолютно всички редове, таблици, бд и прочие на utf8_general_ci и продължава да дава същата грешка. Дори изтрих всички резултати и ги презаписах наново.

sentenello каза:
Направих абсолютно всички редове, таблици, бд и прочие на utf8_general_ci и продължава да дава същата грешка. Дори изтрих всички резултати и ги презаписах наново.
Дай SQL-а където се получава грешката. Реално ти сравняваш две различни вероятно стрингови полета. Какво се опитваш да сравниш? Какво съдържат полетата?

самия сайт от който взимаш какъв му е charset-a ?

пробвай с header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');

ако не стане имаше нещо mb_convert_encoding май ще свърши работа .

Back
Горе