JS Разтегляне / Разтягане - нещо подобно

valqka

Registered
Здравейте,
Доста търсих но неможах да намеря никаде това което ми трябва, и пак опрях до Вас. :D
Става въпрос за сайтът ми http://valyo.info - там където пише:
Код:
I'm sorry, the site is under construction. 
Email for contact: official@valyo.info :)
, можели да стане анимирано с JS, и при самото зареждане на страницата да "спуска" текста и черното (празно място) - демек при самото отваряне на сайта да няма текста празното място което е с черен фон, а да се плъзне надоло автоматично след 1 секунда например? Надявам се да сте схванали какъв скрипт търся и какво се опитвам да направя - с 2 думи искам да анимирам нещо като разгъване на страницата - първоначално там логото и отдоло другите 2 div-а да са сляти, а после анимирано да се появи празно пространство и съответно там кеста I'm sorry, ... който няма да е той но това е примерно. :D
Много объркано се получи знам, ама ... Ще съм ви благодарен ако помогнете.

Тъй като следях предната отворена тема от теб, ще ти дам направо един код, който прави точно това, което си описал горе. НО ти препоръчвам да седнеш да почетеш и тогава да си правиш личен сайт. :wink:

Използвам библиотеката на JavaScript, jQuery, за по-лесно. Прикачила съм файл с всички необходими документи за страничката ти, включително и нея.

Нещо не ми се обяснява, защото не знам колко ще разбереш (не ме бива в обясненията), но все пак, ако имаш въпроси поствай тук, ще се опитам да отговоря.

Линк към архива - link

[css]
*{
margin: 0;
padding: 0;
}
#content{
background-color: #000;
width: 100%;
height: 50px;
padding-top: 25px;
color: white;
display: none;
font-family: segoe ui, sans-serif, arial;
font-size: 10pt;
text-align: center;
}
[/css].

HTML:
<div id="content">Content Slider by VLADCHOOO NETWORKS | www.vladchooo.com | support@vladchooo.com.</div>

Между таговете <head> и </head>, слагаш това:

HTML:
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.6.4.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
	$(document).ready(function(){
		$('#content').slideDown(3000);
	});
</script>
.

CSS кода, можеш да го сложиш в отделен CSS файл или да напишеш между таговете <head> и </head> това:

HTML:
<style type="text/css">
   /* ТУК СЛАГАШ CSS КОДА ОТ ПО-ГОРЕ*/
</style>
.

Това е, но занапред избягвай използването на таблици, за правене на цялостен сайт. Те не са предназначени затова.

Надявам се да съм помогнал. Успех!

Fakeheal, Точно такъв скрипт ми трябваше благодаря ти, обаче можели да стане само за текст-а, а не за цялата страница?

edit: Vladkata, Благодаря и на теб.

valqka каза:
Fakeheal, Точно такъв скрипт ми трябваше благодаря ти, обаче можели да стане само за текст-а, а не за цялата страница?

Кое да стане за текста, аз разбрах, че искаш първи целия сайт да се слайдне и после да се появи текста.

Поправи ме :)

Fakeheal каза:
valqka каза:

Кое да стане за текста, аз разбрах, че искаш първи целия сайт да се слайдне и после да се появи текста.

Поправи ме :)
Аз че съм тъп и немога да обяснявам - прав си. Искам този ефект само за текст-а там че сайта е в процес на изработка и т.н.. можели да стане? В смисъл самият ефект там за картинките както се появяват е станал супер слайдер :D и текста как се появява обаче ми се иска сичкото и слайда и като цяло ефектите да са само за текста?

Vladkata,
Имали някакъв начин да се забави пускането на разтягането с 1/2 сек след като се е отворил сайта? Иначе благодаря за съвета ще гледам да махна всичките таблици, но незнам други алтернативи за подреждане на съдържание едно върху друго например..

Ползвай <div>. Ето ти код, който се забавя след 1 секунда, ще ти покажа кое да промениш, за да се забави с повече. Слагаш го в head-a ти на твоя сайт, в демото, което ти дадох. Като заменяш предишното:

Код:
<script type='text/javascript'>
	$('#show').delay(1000).slideDown(500);
});
</script>

Да delay(СТОЙНОСТ) се определя с колко време да се забави:
1000ms = 1 sec

Btw, може да отнесеш някоя забележка, ако продължаваш да постваш мнения едно след друго.

Fakeheal каза:
Ползвай <div>. Ето ти код, който се забавя след 1 секунда, ще ти покажа кое да промениш, за да се забави с повече. Слагаш го в head-a ти на твоя сайт, в демото, което ти дадох. Като заменяш предишното:

Код:
<script type='text/javascript'>
	$('#show').delay(1000).slideDown(500);
});
</script>

Да delay(СТОЙНОСТ) се определя с колко време да се забави:
1000ms = 1 sec

Btw, може да отнесеш някоя забележка, ако продължаваш да постваш мнения едно след друго.
Това за коментарите - добре ще постарая да не го правя повече. Твоят скрипт проблема ми е че той слайдва цялата страница а на мен ми трябва само за текст-а и текста не се слайдва надоло. Както и да е Благодаря ти и на теб и на Vladkata, ще ползвам неговият код, струва ми се изчистен и е точно това което търсих в началото, ще бъде супер ако можеш да ми кажеш как да сложа ефекта с текста - леко изпъква след определено време а до преди това е малко тъмен, на скрипта на Vladkata. Благодаря Ви отново и на 2-мата.

Fakeheal каза:
Кода, който ти дадох е с ефекта на Влади, но на елемента в моето демо. + Това съм добавила забавяне... Трябваше просто да го пробваш...
Кое да пробвам ???

Fakeheal каза:
Ако си напрегнеш малко мозъка, няма да ти стане нищо. Всичко го прави и не сме се сецнали все още. Мисли, за да не те измислят другите ;)

За това ти говоря: link
Това го направих преди 2 часа:
demo: http://213.91.132.35

Искам другите да измислят как да сложа ефекта от 1-вият .rar/zip от първият ти пост с буквите ... :D

http://web-tourist.net/userfiles/4/4328.rar << Виш това самият текст има някакаф "fade" ефект - "излиза от нищото" :D

Fakeheal каза:
T.e. искаш текста ти да не се слайдва надолу, ами да излезе "от нищото"?
Не както ти показах демото - така е добре и така ще е самоче ми се иска ако може да се добави и fade ефекта от първият скрипт който ми даде.

едит: Естествено ако е възможно.

Back
Горе