KillAV - убива антивирусни всякакви

misho

Registered
Преди два дни ми се наложи да инсталирам един Windows XP. Всичко беше наред, докато не опитах да отворя msconfig, за да спра някои процеси. За моя изненада прозореца се затвори сам. Не му обърнах внимание и продължих със следващата задача - да изтегля и запиша AVG. Но щом написах AVG в Google, браузърът се затвори. :idea: Същото се случи и като написах антивирусна. Вече разбрах, че нещо не е наред и реших да сканирам с Malwarebytes' Anti-Malware. Да, ама не! Програмата не се стартира. Реших да я трия - не става. :!:
Междувременно се появиха още два компютъра за преинсталиране и това остана на заден план. За мой ужас всичко се повтори и на двата. След какви ли не опити да трия и записвам стигнах до извода, че нещо не е наред с някоя програма на флашката ми. Сложих я на моя компютъри и пуснах сканиране с Malwarebytes' Anti-Malware - 70 троянски кончета KillAV - цяла конница. :shock: Оказа се, че това животно има за цел, освен да ми вгорчи живота, да забрани всякакъв антивирусен софтуер на Windows-ите преди 7-мицата.

Към въпроса:
Как да се отърва от този звяр? От къде се взе? Няма изтриване. :lol: Уж беше почистена флашката (а после и с антивирусна), форматирах С-то на инфектирания компютър и започнах мъките с инсталирането наново. Тъкмо Windows-а приключи, реших да инсталирам най-напред антивирусна и... възкръсна като Феникс от пепелта. Може ли да сее криел по другите дялове на компютъра? Или да е останал във флашката? Накрая и на нея ще и направя формата.

Вирусите са коварни може да има и в друг дял. По-добре форматирай всички дялове и изчисти флашката.

Ето една причина защо да си купуваме оригинални уиндолси.

Колкото по темата както ти е препоръчал ядосаният най-добре е да форматираш всички дялове вирусите са найстина коварно нещо.

qazxsw каза:
Ето една причина защо да си купуваме оригинални уиндолси.

Колкото по темата както ти е препоръчал ядосаният най-добре е да форматираш всички дялове вирусите са найстина коварно нещо.

Между другото на оригиналният няма как да му е различно ядрото в сравнение с неоригиналния :D

И аз имах такъв вирус. Беше се свил на D, който дял нямам навика да форматирам и беше заразил почти всички exe и dll файлове там. Стартираш ли един - край. Ето как се чисти ако имаш важни файлове там и не ти се форматира. Преинсталираш без да триеш D, веднга инсталираш антивирусна изтеглена ОТ ИНТЕРНЕТ защото твоето exe може да е заразено и пускаш пълен скенер да трие всичко, което намери. После пускаш онлайн скан на друга антивирусна за да си по-сигурен, че си хванал всичко.

Формат на всички дялове и почистване на флашката няколко пъти и вече го няма (поне за сега). :)

Едно време като излезна windows xp изведнъж започнаха да наскачват яко вируси по windows 98.
Щеш-нещеш минаваш на xp.
Да не стане сега така с xp-то.... :)
Те от microsoft пишат най-качествените вируси.

admin каза:
Едно време като излезна windows xp изведнъж започнаха да наскачват яко вируси по windows 98.
Щеш-нещеш минаваш на xp.
Да не стане сега така с xp-то.... :)
Те от microsoft пишат най-качествените вируси.

Абсолютна пазарна стратегия

Да си чувал за Rescue CD на антивирусните ?

Отиваш на някой изчистен компютър с изчистена флашка и гледаш този гайд http://www.avg.com/us-en/226386 аз така си го оправих.

Back
Горе