Като се инсталира ъпдейта през цялото време ли го гледаш и колко време горе долу отнема. Такъв ъпдейт се предполага да отнеме може би околко 30 минути.
Да дори една идея повече от 30 минути.
Следи дали не изписва нещо от рода на грешка и че rollback-ва поради една или друга причина.
Абсолютно никакви грешки.
Мисля че в днешно време не можеш да започнеш с macos, ако нямаш icloud акаунт, но все пак да питам дали си си влязъл в iCloud-а?
П.П. Пробвай също да инсталираш през App Store. Като влезеш, търси Ventura и ще ти излезе ОС-а. Виж дали от там ще стане.
Да имам iCloud както и опитах инсталция през app store. Дори опитах и чрез инсталационния асистент (2 пъти) и резултата е същият. Успешна инсталация/ъпдейт, но нищо не се променя. Единствената промяна между инсталационния асистент и ъпдейта през мениджъра е, че Асистента прави инсталацията за 2 до 3 минути докато когато инсталирам през мениджъра, за който споменах по-горе инсталирам за около 30/40минути.
На места също пишат, че ако часовника не е настроен коректно (автоматично да си настрой времето) може да оказва проблеми, което е малко странно, но бъгове лесно се създават и трудно се решават.
Това не съм го правил, дори в момента дава че е 27 Май , 00:01ч. Сега ще го ръчна и ще давам отзив има ли разлика.
Между другото при инсталация(първоначална) на MacOS се ползва и Open Core KVM -
https://github.com/thenickdude/KVM-Opencore/releases (поне когато ползваш dedicated + proxmox виртуализация)
Аз съм с версия 19, но не мисля, че от там идва проблема.
ЕДИТ: Сега промених настройките на DateTime изключих и Firewall-a за всеки случай.
Тук започва рестарта
Зарежда:
By the way, няколко пъти правих и Reset NVRAM (четох, че било добро преди ъпдейти) като в този случай в момента - не използвам Reset-a.
....

и..... отново нищо: