PC or PS[P/3] - Да си признаем честно :)

smeshko2008

Registered
Здравейте,

Преди време бях заинтересован от IT, но сега съм маалко назад с материала, откакто фанах програмирането. Гледам излезнали някви супер мега-гига видеоконтролери, ускорители, дъна, процесори, от 6-7-8-9-10.. поколение, направо си е*ало майката... :idea: Онзи ден минавам покрай една вестникарска будка и окото ми хваща нов брой на Computer Bild. Сега връцете си държа текущия брой на Computer Bild. Държа го, гледам статия за видео контролери от девето поколение, поглеждам към мойта щайга с усмивка, след което се връщам на списанието и на следващата статия - а именно как да настроим игрите да вървят добре на компа... С лека усмивка я подминавам, защото веднъж вече съм се пробвал да подкарам ProStreet и положението беше плачебно... Много ми се иска да врътна някоя млада (игрица :twisted: ), но с мойта стара щайга ОЧЕВАДНО няма да стане. Тук щраква и превключвателят, който ме накара да напиша тая тема - Ъпгрейд. Като се почне - трябва да сменя видео карта, да сложа повече RAM, нещо някво по-голямо дискче, току-виж излезнали и BlueRay (нали така се казваше) записвачки, които да четат/записват тоя специфичен формат (ако не са излезнали вече) и ето - трябва да сменя и записвачката... Или кво ше ми остане от цялата работа - дъно-мъно и флопи-то. Не, по-добре ново. Ето пак се вкарвам в новата далавера - ше трябва да пръсна нови 1000 лв. мин. за няква нова щайга, само за да разцъквам некви геймки, които едва ли ше са чак толкова по-добри от старите им варианти :? Не е ли по-добре да си взема някоя от новите конзоли - PS3 мн го хвалят, Nintendoto, Xbox...

Нека го обсъдим, но нека е честно - Кое е по-добре - компютър или конзола? :)

Ами... Сега ще се опитам най-обстойно да ти обясня как стоят нещата за мен :) Значи първото нещо, което трябва да направиш според мен е да разбереш всъщност какво искаш. Ще програмираш ли, ще играеш ли, защото ако ще програмираш няма да ти е нужен този ъпгрейд, който си намислил ;) Но пък ако ще играеш... Да :) И значи... Малко се оптлеснах, но виж... Всеки компютър е най-добър в областта, в която се използва най-добре. Примерно ако ще играеш само на този компютър, но въпреки игрите искаш да ръчкаш из нета, да пишеш някой друг скрипт туй-онуй, по-добре да си вземеш компютър с добра ВК (Видео Карта) и повечко РАМ и така... Но пък ако искаш САМО да играеш и да наблягаш само на игрите (демек да станеш проклет геймър :lol: ), то по-добре си вземи PS3 или там, каквото си избереш ;) Идва и друг момент... Ако решиш да се отдадеш само на писаниците (php, mysql), то тогава най-добре ще е да си останеш със същата "щайга" и да си дерзаеш напред с пълна мощ :) Например аз... Имам 768 рам, 128 ВК, 2.8 P4 процесор и си дерзая, но защо? Много просто, защото аз пиша скриптчета малко, създавам си дизайни там изкарам пари през нета и така... И все пак между другото играя и игри (не много), само Counter Strike 1.6 и тези уеб базираните ;)
Та значи моя съвет е... Реши какво ще правиш - дали ще играеш само, или ще играеш и ще пишеш скриптове, или само ще пишеш скриптове :)

Според заглавието ти си помисли ,че това ще е някаква форум изповедялния....
Аз съчетавам и двете програматор ( уж някакъв, без коментар) и gamer( и тука без коментар.... :oops: ).
Може да направиш като мене : Взимаш си едно PSP , една карта 2 -4-8- 16-32 gb , влизаш в интернет , замундата , пишеш ubuntu , lampp, nFS PSP , теглиш нещата инсталираш и цукаш на PSP-то игри ,на компа се правиш на луд програмист =]
( за игирте на PSP-то - разглобяваш батерията, поиваш две жички , инсталираш 2-3 програми , махаш запоените жички, мисля че така беше и всичко е OK,слагаш играта .iso в картата и плейкаш.....)

PSP-то има каде каде повече функции от нинтендо и от обикновенният GSM.

@PunkoHead - Идеята ми за джъткането е да го правя с кеф - ест. не говорим за някъв вманиачен геймър тип зомби, който седи по цял ден/нощ на компа, цъкайки една и съща джитка, и се опитва да намери скапаната броня на Бай Боцо Рибаря, щото неговата леко се поизносила, пък и не му вдига достатъчно deffence-а :lol: Така че двете неща могат да вървят паралелно, даже разцъкването на джътки ще е само когато имам време (а в момента нямам много :P ). Говоря за закупуването на нещо новичко - то е ясно, че с тая тояга не моа да играя геймки, а няма логика да я ъпдейтвам. За това аз ще стана +1 комп и ще мога да си джъткам на новия, паралелно да си правя проектите на стария или на лапа :?:

@possessed - Това е една от основните причини, която ме дърпа назад от PS3 :?

@index - Добре де, заглавието е леееко подвеждащо :D Ам, PSP-то не е ли леееко малко :P Вярно че е гъзарско - тъч скрийн и т.н., ма мен ми се искаше нещо с 17+ инча :shock: Не е лоша идеята, все пак е в пъти по евтин от PS3, но някак ми се иска нещо по-сериозно (не казвам, че това не е :P ). Иначе ако и за PS3 процедурата е такава, ше трябва да караме курса за ел. техник :twisted:

@you - Възрастта ми е леко особенна - даскало, 4 месеца до M категорията, лятна ваканция 3 месеца. Да се чудиш моторче ли да взимаш, PS3/P, компютър ли, книжка ли :!: Но както и да е, пари все ще се намерят :twisted:

И аз доста играя игри (MMORPG най-вече. И шутърчета). Като ми омръзне се пиша на PHP/VB. На мен по-миналата година ми взеха чисто нова машина

Intel Celeron D 3.2GHz
ATI RADEON X1300Pro
1024 MB DDR2
80 GB hard
CD/DVD записвачка
TFT 19'' Widescreen

До сега няма игра, която да не тръгне. Аз този компютър мисля да не го сменям поне още 2-3 години, освен ако не стане някаква голяма революция в PC-тата. :?: Според мен PC винаги ще е по-добре от който и да е било PlayStation

smeshko2008 според мен варианта който index ти предлага е много удачен. PSP-то е много полезно има WiFi и на много места вече лови безплатен интернет. Хубаво е че може да го носиш навсякъде където и да си и пак няма да ти писне. Според мен ако си вземеш 1 PS3 ще ти писне за 2-3 месеца да не говорим колко пари струва и отделно игрите. :x Ако се пробваш да си го хакнеш и неуспееш много ама много ще съжеляваш. :roll: Бих направил както index предлага да си вземеш 1 PSP да си го хакнеш и да си играеш на воля. :?:

взимай ПС2 намират се втора ръка за под 250 лв с чип и много игри хем евтино хем ще можеш да разцъкваш от време на време

Според мен е много по-забавно да си джиткаш на някоя конзола от колкото на компютър. Но зависи какви игри обичаш да играеш.

Пък и с конзолата може да се играе с двама и е пъти по-забавно.

PS -та та се водят две такатегорй PSX ( PS 1,2,3) и PSP.
Какво ти пука колко е голям екрана.... в пакета на PSP Slim има кабел за TV.Така ще можеш хем на 4" хем на 17",21",26",52" и ще можеш да играеш и в даскало , знаеш ли в м/учасията какъв бой пада ... на Наруто ултимате Нинджа ?

Lirix: За сега няма само Halo за PSP ,защото M$ и Sony противници.PSX одари у земята техният прослувут Xbox .....

Е добре, аз отдавна си го обмислям тоя вариант с PSP-ката, но не е ли леко слабичка? Смисъл, ако искам да пусна нещо по-сериозно от рода на GTA4 или NFS ProStreet? :? Тва ме дърпа повече към PS3, нз., кажете дали ще сече на тежките игри, някой който има такава :?:

Ти няма да играеш игри за комп. а за PSP, можеш с емулатор да играеш и игри за PSX на него.

Искаш да кажеш, че PSP не поддържа такива игри от рода на NFS, GTA, PoP... Чее то тогава :shock: Май ще взема да си взема една PS3 :idea: Сисъл, какъв е смисъла да си го взимам, щом няма да мога да играя на тях?!? :?

И също да попитам, от трите водещи фирми - M$, PS и Nintendo, коя се води най-добра, смисъл кой е най добрия избор на база качество/цена?

smeshko2008 каза:
Искаш да кажеш, че PSP не поддържа такива игри от рода на NFS, GTA, PoP... Чее то тогава :shock: Май ще взема да си взема една PS3 :idea: Сисъл, какъв е смисъла да си го взимам, щом няма да мога да играя на тях?!? :?

И също да попитам, от трите водещи фирми - M$, PS и Nintendo, коя се води най-добра, смисъл кой е най добрия избор на база качество/цена?
ПСП-то не поддържа игри за ПиСи. Но за ПСХ поддържа.Това искам да кажа.Днеска един познат има имен ден , и фр-товете са му субрали пари и купили едни колонки за 25 кинта.Дойдоха да им ги тествам.А как дънат... няма да казвам.....
Ами да ти кажа за цена/качество - по-добро от сону няма ... когато излезна ПС3 одари в земята рейтинга на кутиятаХ и нинтендо взети заедно...

smeshko2008 каза:

PS си е класика :) А на нинтедото ме кефи само джойстика.

ПСП-то не поддържа игри за ПиСи. Но за ПСХ поддържа.

=>

1.PSX поддържа игри за PC;
2.PSP поддържа игри за PSX;

От т.1 и т.2 => PSP поддържа игри за PC :shock:

Да речем, че имам GTA4 за PS3, но имам PSP, ще мога ли да я играя :?:

smeshko2008 каза:
ПСП-то не поддържа игри за ПиСи. Но за ПСХ поддържа.

=>

1.PSX поддържа игри за PC;
2.PSP поддържа игри за PSX;

От т.1 и т.2 => PSP поддържа игри за PC :shock:

Да речем, че имам GTA4 за PS3, но имам PSP, ще мога ли да я играя :?:
НЕ.

Повечето игри за пс си имат и версии за псп.
ПОдкарват се с емулатор игрите за ПСХ.Ако псп-то ти има не 333 мхз процесор а 4 Гхз можеби щеше да подкараш игри за компютър на ПСП-то.

Да речем, че имам GTA4 за PS3, но имам PSP, ще мога ли да я играя Question
-
Да.

Е, това ме интересуваше. Ето нещо интересно по този въпрос, което набирам от списание ГеймПлей (сканирам, че ме мързи да набирам, дано не се карат :D ):

Какво искат да кажат с това "морално остарели" :idea:

Мога да поспора с този първият автор.
Ем ти си решаваш , конзолата и/или щайга...

Back
Горе