Php/html codez beta

anival

Registered
Здравейте от онзи ден ми хрумна 1 добра идея (по лично мнение) тя е да се добавят много скриптове във вид на бутон тоест като тръгваш на пишеш накякъв код и цъкнеш на бутон който ти трябва например вместо да пишете 1000 часа mysql connect цъкате на бутона "connet към mysqla" и автоматично ви пише кода в 1 textarea където само попълвате вашите неща. Сайта е още бета и ще ви помоля за най-важното ако откриете грешка в някой код или някаква грешка която пречи скрипта да работи да я напишете тук. Също така ако имате предложения за добавяне на кодове напишете ги тук и ще ги добавя в сайта.

P.P. css файла е взет от системата за новини на "staf". Сайта е бета и очаквам доста грешки и фалове.

http://www.impact-bg.net/betatest/codebase/

Много хитро...Има нужда от такова нещо..Пробвай да ги правиш с шадащи менюта..Така няма да ти заема много място..Много яко...

Като цяло идеята ми харесва, но мисля че трябва да се направи за най-използваните кодове, защото представяш ли си да трябва да пишеш всички PHP функции ... :shock:

cocobrais каза:
Много хитро...Има нужда от такова нещо..Пробвай да ги правиш с шадащи менюта..Така няма да ти заема много място..Много яко...
Мерси за идеята това ми изглежда добро да го разделя на няколко части и ще е по-лесно за ориентиране :twisted:
Казвайте и скриптчета тагчета или каквото решите да добавям :wink:

LinuxBG каза:
Като цяло идеята ми харесва, но мисля че трябва да се направи за най-използваните кодове, защото представяш ли си да трябва да пишеш всички PHP функции ... :shock:
Съгласен съм няма примерно смисъл от { таг или <? нещо от тоя сорт само тея дето има грешки както примерно съм добавил if empty за полетата често се използва и т.н. :wink:

Това според мен е безмислено ... :(
Ако ти трябва нещо да ти дописва кода ще си качиш dreamweaver. Не виждам смисъла + тфа ... като цъкна примерно на if mysql_num_rows и ми излиза веднага if (mysql_num_rows($resultcheck) > 0) ... ами аз може да искам друго ... :) помисли над това . Ако искаш да направиш онлайн редактор по - добре го направи с дописване на кода ,като в дреам-а и задължително оцветяване на кода. Така даже е кофти и не може да се следи като хората кода .. :) Иначе идеята ти е ок ;) Успех !

morkov4o каза:
Ако ти трябва нещо да ти дописва кода ще си качиш dreamweaver. Не виждам смисъла + тфа ... като цъкна примерно на if mysql_num_rows и ми излиза веднага if (mysql_num_rows($resultcheck) > 0) ... ами аз може да искам друго ... :) помисли над това . Ако искаш да направиш онлайн редактор по - добре го направи с дописване на кода ,като в дреам-а и задължително оцветяване на кода. Така даже е кофти и не може да се следи като хората кода .. :) Иначе идеята ти е ок ;) Успех !
Добавил съм само примерни кодове които да се едитват иначе dreamweaver за мен е най-ужасната програма много не ми се занимава да я научавам а и когато тръгна да отварям html файл през opera примерно цъкам на файла то ми го отваря през dreamweaver и т.н. Основната цел е олесняване но нз кажете за едитване на код добавяне на кодове грешки т.н. :roll:

ако някой направи такова нещо че и го пусне като урок ще съм му адски благодарен - направо ще го цункам.
иначе браво за старанието :?:
дано да го развиеш
аз имам някава идея за това но трябва да го дообмисля и тогава ще го споделя тук

Здр! Значи аз само 1 път съм отварял дреам-а . Принципно работя с нотепад++ или Зенд Студио . Дадох ти просто пример. Никой не казва ,че трябва да я учиш . То и няма какво да се учи . Просто ти казвам как ще има файда ;) Айде .. със здраве :П

morkov4o каза:

Dreamweaver - a как ти дописва кода на php?

Здравей. Ами дописва кода. :) Ще ти дам пример направо със скрееншот-че ,но не от дреам-а ,че го нямам :П . Ще ти дам от Зенд студио - на 1 принцип са. Даже има обяснение към функциите ;) Кратко , точно , ясно!
Ето го и примера:

eto.jpg

Дано да си разбрал за какво става въпрос ;)

аз просто го дадох за пример. Иначе никога не съм работил с него :) Работя както казах с нотепад++ и зенд студио ...

http://cappy.freehostia.com/v/
Сложих ги в таблици и мисля че стана по-добре и по-добре се ориентира давайте неща които да ги слагам тагове каквото кажете :wink:

Back
Горе