PHP RBAC - вземане на Role ID?

Ticketa

Registered
Привет,
интегрирах една PHP RBAC , която пък от своя страна (поне не видях в документацията) , не успявам да взема Role ID на X потребителя.

Въпрос ми е по-скоро дали е има тази функция или по-скоро да се захвана да си напиша една заявка и да реша проблема. Първият вариант (да съм пропуснал в самата документация нещо) много повече ме устройва, тъй като няма да пипам нещо работещо.

BTW: третото решение, което съм открил е извличането на всички роли чрез Users->allRoles и вече вземането на тяхното ID.

Код:
foreach ( $rbac->Users->allRoles($this->user->id) as $row ):
    echo $rbac->Roles->getTitle($row['ID']);
endforeach;

Привет,
интегрирах една PHP RBAC , която пък от своя страна (поне не видях в документацията) , не успявам да взема Role ID на X потребителя.

Въпрос ми е по-скоро дали е има тази функция или по-скоро да се захвана да си напиша една заявка и да реша проблема. Първият вариант (да съм пропуснал в самата документация нещо) много повече ме устройва, тъй като няма да пипам нещо работещо.

BTW: третото решение, което съм открил е извличането на всички роли чрез Users->allRoles и вече вземането на тяхното ID.

Код:
foreach ( $rbac->Users->allRoles($this->user->id) as $row ):
    echo $rbac->Roles->getTitle($row['ID']);
endforeach;

Бая топки си иска да интегрираш нещо с толкова шитава документация :D Виж в класовете дали има някоя функция нещо от сорта на getRolesByUser или някво такова. Ако няма по-добре да си напишеш ти :) Възможно е да има, но пише, че API документацията още не са я доразвили.

Back
Горе