Q: Прозрачност на картинка?

mitakos92

Registered
Здравейте имам 2 картинки и искам да ги сложа примерно двете и горната да прозира и да се вижда долната ако знаете как става да ми кажете плс мн ми е важно ще ви бъда много благодарен :wink: !!!

Слагаш долната картинка(зареждаш я с шопа).После слагаш и втората картинка в шопа.Маркираш втората с Rectangular Marquee Tool (M) и натискаш CTRL + C.После влизаш в първата картинка и натискаш CTRL + V и тя се поставя като слой. После което нетие нужно от втората картинка(вече слоя) го маркирваш с Polygonal Lasso Tool (L) и натискаш клавиша DEL и тогава се появява за фон първата картинка.

До колкото разбрах искаш да намалиш видимоста ако е това
слагаш първата картинка втората отгоре маркираш слоя на горната картинка и му даваш Visible в дясно при layers малко по нагоре е го има и си го нагласяш ако е това ;) другия начи е с гумата маргираш я на 10 visible маи беше незнам точно според тва колко искаш да намалиш видимоста и даваш дел като я местиш ;)

Благодаря ви много и сега не се смейте но как се отварят 2 картинки наведнъж че см бая начинаещ с шопа и не мога да схвана ка кстава това !?! :D благодаря отново :)

:D хващаш едната и я слагаш в шопа(вече отворен) после хващаш и другата и пак я слагаш в шопа после я смаляваш и ще видиш и втората.

И аз да конкорирам вкараш и двете изображения в шопа за предпочитане е да направиш нов файл в които да побира и двете с малко по дълги пиксели и там да ги сложиш като след като ги отвориш ги маркираш с Marquee Tool (M) и даваш ctr + c после ги пасте в слоя които си направил за бакгроунд с ctrl + v и така с двете и после намаляваш видимоста както ти показах в по горния пост успех :?:

EDIT: АКо не си разбрал почакаи сега ще си едитна поста с картинки и по подробно само да си пусна шопа до 15-20 мин ги имаш ;)

1. Вкарваш изображенията

ro5g50vf0nn517m1bev6.jpg

2.Правиш нов слой с Layer->new

a2rnryeoapy6yevi3nyp.jpg

3.После го маркираш с

fmj4ii9hotj5v7dmuuap.jpg

4.След като маркираш го копираш

3nrcvd970z5cecp1hvey.jpg

5.Поставяш

prgrmzmzp7h7d10w0fe5.jpg

6.след като поставиш и двете намаляш видимоста

1ac5iu212gas61upssch.jpg

Опааааа нее не съм толко зле оправих сее :D :D :D вложих на проби ноо успях стана екстра много ви благодаря :wink: ще дам точка на теб @Zloto_0000 защото се потруди на макс за да разбера какво трябва да направя и благодаря за картинките вече го направих и без тях но ще ми е от полза :wink: !!!

Back
Горе