rand на въпроси

lub4o

Registered
Здравейте, някой може ли да ми помогне.
Значи имам таблица questions вътре имам question, reply в question записвам въпрос, а в reply отговор на въпроса, та идеята ми е, когато някой се регистрира, въпросите да се сменят на всеки рефреш. И да се получи нещо като captcha.

Това според вас добър метод ли е ?

nom3r1 каза:
Тоест един вид - променлива/случайна/ анкета?
Да.

Отговорите, ще се пишат в поле. И просто при всеки рефреш, да изкарва различен въпрос със съответния му отговор.

Правиш си една заявка с която взимаш всички ИДто от таблизата с анкетите. Вкарваш си ги в един array, после го разбъркваш и взимаш първия елемент от него. Това ще е ранодм Идто и си правиш заявка с него да вземе съответния въпрос от таблицата и да го изкара. Ето как става:

PHP:
//тука заявката дето зимаш ИДтата и ги вкарваш в array - да кажем $id
shuffle($id);
$vapros_id = $id[0];
//тука заявката дето си взимаш въпроса от БДто с ид = $vapros_id

Това дето ти дадох е начина по който аз си го правех и работи, но сега като се разрових има и по - лесен.

PHP:
$random_row = mysql_fetch_row(mysql_query("select * from YOUR_TABLE order by rand() limit 1"));

Radko каза:
Това дето ти дадох е начина по който аз си го правех и работи, но сега като се разрових има и по - лесен.

PHP:
$random_row = mysql_fetch_row(mysql_query("select * from YOUR_TABLE order by rand() limit 1"));

Да точно този начин си мислех и аз но не бях сигурен, ще опитам утре и ще споделя резултат.

Горе