session_set_save_handler

dakata__92

Super Moderator
Кога точно се вика гарбидж колектора? Какво време по дефаут подава като параметър? Моят съм го направил ето така:
PHP:
private function _gc($lifetime){
		$lifetime = (int)$lifetime;
		$q = "DELETE FROM `".$this->opt['sess_table_name']."` WHERE DATE_ADD(`".$this->opt['sess_table_column_3']."`, INTERVAL ".$lifetime." SECOND) < NOW()"; 
		$this->db->query($q);
	}

Мога ли да викам __gc да почиства с някакъв параметър примерно 3600 в базата и правилно ли е да го правя де? Как да почиствам правилно базата според вас смисъл от ненужните сесии да кажем през колко време? Примерно имам логнат потребител и като му създам сесията просто да го разлогва след определен период. Въпроса ми е самият колектор кога точно получава параметрите си за да бъде извикан да изчисти тези параметри? Мога ли дефаутово да направя така, че параметрите да бъдат задавани правилно и как по друг начин освен този да ползвам запазване в базата. Дайте простички класове. :)

Ако сетна ini_set('session.save_handler', 'files'); на ini_set('session.save_handler', 'user'); мога ли да заобиколя по някакъв начин използването на session_set_save_handler? Идеята ми е да си сетна нещата сам и просто да си направя една две функции, които да се грижат за връзките към базата и прочие. Желая да заобиколя ненужните ми OPEN и CLOSE фнкции примерно. Целта ми е да си създам приложение което да си работи като Native сесия с $_SESSION а не просто да направя присвояване $_SESSION &= method(return something); Принципно съм склонен да го направя ако това не активира и реалното създаване на сесия в tmp\ което ме води на мисълта че става двойно обработване и казано просто става тежка работата. :)

Не е ясно кога ще се задейства колектора, а ако ръчно задействаш (форсираш) циклите има вероятно да омажеш паметта...

Общо взето се чака PHP7, където имплементацията ще е пълна :)

lamerko каза:
Не е ясно кога ще се задейства колектора, а ако ръчно задействаш (форсираш) циклите има вероятно да омажеш паметта...

Общо взето се чака PHP7, където имплементацията ще е пълна :)
Мммм а дано! :)

Back
Горе