setcookie за суб домейн

Lumix

Registered
Здравейте,

Проблемът ми е следният:

функция setcookie();

Когато напиша:
setcookie("expl", "pet", "0x7fffffff", "/", "example.com");

няма проблем, когато напиша:
setcookie("expl", "pet", "0x7fffffff", "/", ".example.com");

отново няма проблем, но като напиша:
setcookie("expl", "pet", "0x7fffffff", "/", "sub.example.com");

не ми бива създадено кукито. Аз се опитвам да го създам от example.com, но е от изключително значение домейна на кукито да бъде sub.example.com

Някакви идеи?

Благодаря предварително!
 

nom3r1

Registered
Пробвай така.. но едва ли ще има резултат:

PHP:
setcookie("expl", "pet", "0x7fffffff", "/", "sub.example.com", true);

setcookie("expl", "pet", "0x7fffffff", "/", ".example.com"); - това ти е за всички под-домейни..
 

Lumix

Registered
Да, но явно системата, която ползвам си има няква проверка и не иска да го разчете, ако не е точно от sub.example.com
 

relax4o

Registered
Ако ползваш директно на събдомейна бисквитката, то недей задава domain параметъра. В противен случай ще трябва да я зададеш чрез header() .

PHP:
header("Set-Cookie: cookiename=cookievalue; expires=Tue, 06-Jan-2009 23:39:49 GMT; path=/; domain=sub.example.net");
 

Lumix

Registered
relax4o каза:
PHP:
header("Set-Cookie: cookiename=cookievalue; expires=Tue, 06-Jan-2009 23:39:49 GMT; path=/; domain=sub.example.net");

Това работи по същия начин като функция setcookie отново не иска да създаде бизквитка с чужд домейн
 

Lumix

Registered
Добре ето и същината на проблема имам roundcube mail 0.7

Искам да го направя да се логва през друга система. Проблемът му първоначално беше с един _token, който го извлякох от системата и го накарах като hidden input да работи от другата система сега обаче проблема е следния ако нямам създадена въпросната бисквитка rouncube_sessid и опитам да се логна ми дава грешка и не ме логва и ме изхвърля на логина на самия мейл. На логина на самия мейл си създава въпросната бисквитка и дори и да се върна през логин пейджа на другата страница вече няма проблем и си ме логва. Ако създам бисквитката с домейн example.com или .example.com не ми я зачита, но ако е създадена със sub.example.com си я прочита. Преглеждах кодовете на системата но не намерих никъде проверката за въпросната бисквитка. Ако някой се е сблъсквал с въпросния проблем или има някакво решение моля да сподели щото вече от 2 дена се побърквам...
 

Lumix

Registered
Здравейте,

Оправих се. През един iframe си зареждам код от другия сайт и по този начин си сетвам бисквитката.
 

Горе