SMS Gateway

Съгласен съм. Обаче търся и допълнителни варианти свързани с този вид услуги. Мога ли да излъчвам съобщения по телефонен номер и към други месинджъри или услуги?
Видях, че се ползват също Facebook Messanger, но там трябва да има, да е лайкнал страницата, бе дълга и широка. Но WhatsApp е слабо популярно. Мейлите са вариант, както и ако имат апп, да им праща анонс, но последното е доста ангажиращо, да не кажа, че почти не е вариант. По нашите ширина масово е Viber, и SMS-а. За жалост. Както навсякъде по света, тук сме наложен платеж, в чужбина дори не са чували за това. :) Или както едно време си мятахме пари през PayPal, сега Revolut. :)

Видях, че се ползват също Facebook Messanger, но там трябва да има, да е лайкнал страницата, бе дълга и широка. Но WhatsApp е слабо популярно. Мейлите са вариант, както и ако имат апп, да им праща анонс, но последното е доста ангажиращо, да не кажа, че почти не е вариант. По нашите ширина масово е Viber, и SMS-а. За жалост. Както навсякъде по света, тук сме наложен платеж, в чужбина дори не са чували за това. :) Или както едно време си мятахме пари през PayPal, сега Revolut. :)
Аз пращам съобщения и за чужбина. Готиното на Мобика, е че си плащам за дестинации. Както и да е. Изключвайки WhatsApp, Viber и SMS, търся други месинджъри към които се подават съобщение посредством телефонен номер. Телеграм отпада, сменена им е политиката и там трябва инициатора за дадена дискусия да ти е позволена.

Аз пращам съобщения и за чужбина. Готиното на Мобика, е че си плащам за дестинации. Както и да е. Изключвайки WhatsApp, Viber и SMS, търся други месинджъри към които се подават съобщение посредством телефонен номер. Телеграм отпада, сменена им е политиката и там трябва инициатора за дадена дискусия да ти е позволена.
Щях да ти кажа, аз какво ползвам, ама не съм грам извадка. Signal и Slack, и чат пат Skype, но умряла работа за останалите са тези месинджъри. За това и седя без звук. Щях да си пея сам с толкова много месинджъри, които си имам + звук. :)

Нямаш много опции за БГ, ако говорим, но и в световен план са кът опциите като масово използваните месинджъри. Като навсякъде имаш една масовка от 2-3 и всичко друго се води екзотично. ;)

Точно каквото блинки казва. Използването на месинджъри е доста лимитирано. Има едни доминантни и това е. Не виждам смисъл да търсиш решения с такива, които се ползват от 5% от населението на планетата.

WhatsApp сега е главно за роботизирани чатове - поне в УК.

Иначе може да провериш за тези конкректни дестинации, към които изпращаш, за статистика на често използвани месънджъри. 100% ще се намерят.

Примерно това: https://www.messengerpeople.com/global-messenger-usage-statistics/

Доста добра статистика. Абе гледам в едни групи за WP девелопъри как индийците само WhatsApp си пращат, така де - телефонния номер и до него WhatsApp me! И сега си обяснявам защо. И съм много изненадан, че WhatsApp има такъв пазарен дял в световен мащаб. Бях обеден, че Viber води. Ха, всеки ден нещо ново се научава. :)

Точно каквото блинки казва. Използването на месинджъри е доста лимитирано. Има едни доминантни и това е. Не виждам смисъл да търсиш решения с такива, които се ползват от 5% от населението на планетата.

WhatsApp сега е главно за роботизирани чатове - поне в УК.

Иначе може да провериш за тези конкректни дестинации, към които изпращаш, за статистика на често използвани месънджъри. 100% ще се намерят.

Примерно това: https://www.messengerpeople.com/global-messenger-usage-statistics/
То въпроса е освен по Viber къде другаде мога да подавам телефонен номер и текст за известяване. Имам доста дестинации и идеята ми е да подавам първо известяване по някъкв месинджър защото е по евтино и ако не се получи съобщението да подавам sms. Трябват ми месинджъри, които на практика поддържат сдвояване по телефонен номер, както е при Viber и WhatsApp.

Почти всички апове (които имат някаква форма на ДМ) поддържат сдвояване по номер.

Иначе Signal е най-близко до това, което искаш и което не си споменал, че не ти върши работа.

Голяма част от iphone поддръжниците също предпочитат да изпозлват iMessages. То е комбинация СМС и messenger като WhatsApp. Не знам там дали имаш възможност да определиш в каква форма изпращаш обаче.

Други има като Line (https://line.me/en/), Kik (https://kik.com/), TextNow - тези май главно в щатите се ползват.

Нестандартни има като Discord и Snapchat.

С други не вярвам да имаш късмет честно казано.
WhatsApp и Viber са си стандард общо взето. Може да видиш и Google Messages, ChompSMS, TextraSMS... има и разни други подобни.

@dakata__92 , Signal е доста непопулярно. Защо търсиш алтернативи, като покриването на пазара зависи изцяло от 2 канала най-много, които трябва да покриеш само.
Трафика на месец ми е няколко милиона съобщения. Ако успея да прекарам доставките през други месинджъри или да ги бекъпна през такива, ще имам възможност да оптимизирам, както цената така и начините на известяване.

Трафика на месец ми е няколко милиона съобщения. Ако успея да прекарам доставките през други месинджъри или да ги бекъпна през такива, ще имам възможност да оптимизирам, както цената така и начините на известяване.
Оптимизацията ще ти спести доста пари. Видях, че Телеграм имат анонс, който си работи ок със системи, ставайки дума за оповестяване. Но имай предвид, че водещо винаги ще ти е ползваемостта на даден апп, преди каквито и да е други схеми. Има вариант със съобщение да споделиш с потребителите си кой апп препоръчваш да бъде свален, за да получават по друг, уж индивидуален, канал. Но това ще им е трудно решение, да знаеш. Ангажирането с още един апп и то, който е само заради теб си е трудна работа. ;)

Оптимизацията ще ти спести доста пари. Видях, че Телеграм имат анонс, който си работи ок със системи, ставайки дума за оповестяване. Но имай предвид, че водещо винаги ще ти е ползваемостта на даден апп, преди каквито и да е други схеми. Има вариант със съобщение да споделиш с потребителите си кой апп препоръчваш да бъде свален, за да получават по друг, уж индивидуален, канал. Но това ще им е трудно решение, да знаеш. Ангажирането с още един апп и то, който е само заради теб си е трудна работа. ;)
Трафика ми е международен. Ще потърся и ще видим какво ще се получи.

Да повдигна малко темата интересува ме провайдер който да изпраща около 30 000 SMS на месец ако може да предложите къде ще ми излезе най на сметка

Back
Горе